Ascultam ce spun expertii parului frumos si iti raportam cum poti stopa caderea parului, in trei pasi, si care sunt cauzele acestui fenomen care ne stirbeste podoaba capilara.

Caderea parului: sfaturi si solutii de la experti

Multe dintre noi suntem afectate de caderea parului, in special in aceasta perioada a anului. Este important sa acordam atentie parului, pentru a-l mentine cat mai sanatos, printr-o rutina optima de ingrijire, dar exista si alte cauze ce pot genera aceasta problema sensibila.

Acestea pot fi:

– De natura genetica, atunci cand mostenim pe cineva din familie cu probleme de calvitie.

– Stresul are un impact negativ si asupra parului. Este unul din principalii factori care duc la caderea parului.

– Aspecte hormonale. In special, la femei, dezechilibrele hormonale genereaza caderea parului, mai ales dupa nastere si de fiecare data cand sunt dereglari de aceasta natura.

Dieta. Daca nu mancam sanatos si suficient, daca tinem cure de slabire drastice fara indrumarea unui nutritionist, daca nu oferim organismului necesarul de vitamine, fier, minerale etc.

– Starea de sanatate, in cazul unor boli cronice pentru care se fac tratamente puternice.

– Mediul, praful, noxele, razele UV.

Cum stopezi caderea parului, in trei pasi

„Primul pas in rezolvarea problemei caderii parului este un scalp sanatos si curat, fara descuamare si exces de sebum. De aceea, este important sa alegem un sampon potrivit care curata delicat scalpul si parul, pregatindu-l pentru tratamente ulterioare”, spune Eduard Virag – Brand Ambasador Nioxin Romania

Intr-o etapa urmatoare putem aplica un balsam-tratament, conceput special pentru persoanele care se confrunta cu pierderea parului. Acesta poate fi utilizat atat pe lungimi, cat si pe scalp. „Dupa clatire, un tratament leave-in cu antioxidanti si extracte din plante incheie procesul de ingrijire, completeaza Eduard Virag.

Dat fiind ca pierderea parului difera de la persoana la persoana, este foarte importanta analiza si stabilirea unei diagnoze corecte. „Aceasta se poate face in saloanele de coafura Nioxin, cu un aparat special, numit Nioscope, ce permite observarea in detaliu a scalpului si a firelor de par. Plecand de la observatiile facute cu ajutorul acestuia, se recomanda un tratament Nioxin personalizat, pentru cele mai bune rezultate.”

Foto: Nioxin