Forma fetei decide cum sa porti breton

Tunsori cu personalitate ne pun la incercare deciziile in toamna aceasta. Insa intrebarea cea mai hot ramane: breton drept sau pe o parte? Cea care decide este… forma fetei. 

Un breton bine ales iti va sublinia personalitatea si te va face sa te simti in largul tau si trebuie sa recunosti ca este una dintre acele tunsori pe care nu oricine le poate purta. Atitudinea este elementul esential pe care il cere o astfel de tunsoare. Si indiferent cat de mult iti place sa porti breton, Ccel mai bun sfat pe care ti-l pot da, este sa ceri ajutorul unui hair-stylist inainte de a incepe aventura.

Un breton reusit este una dintre acele tunsori care te schimba radical

Ideile unui hair stylist plus documentarea ta, iti vor garanta bretonul care se muleaza perfect pe forma fetei tale, fie ca este un breton drept sau pe-o parte. Ceea ce trebuie sa retii: fereste-te de experimentele facute acasa pentru ca se pot termina urat! Poti taia parul prea scurt (asta se intampla cand tunzi parul ud; dupa ce se usuca, automat se scurteaza) sau stramb. Si chiar daca il tunzi cat de cat ok, tot nu vei stii cum sa-l finisezi.

In functie de forma fetei, te avantajeaza un breton drept sau unul facut pe o parte

Fata ovala

Intotdeauna femeile cu fata ovala sunt cele mai norocoase, cand vine vorba despre alegerea unei tunsori sau coafuri, a unei perechi de ochelari si a unui…breton. Fata ovala este ideala pentru a experimenta cam orice fel de breton, insa optiunile care dau stil coafurii tale sunt breton drept si bogat, chiar si lung pana peste sprancene. Daca nu esti atat de indrazneata, poti ramane la un breton drept si usor filat ca sa nu atarne foarte greu. Si bretonul facut pe-o parte este o optiune la fel de sic!

Fata rotunda

Sa faci breton pe o fata rotunda este cel mai complicat, pentru ca trebuie sa stii sa creezi unghiuri, care sa alungeasca si sa subtieze fata. Cea mai buna optiune este bretonul lung, pe o parte, filat in scari, pentru ca ofera parului o “miscare” naturala. Daca esti mai curajoasa, poti incerca si bretonul asimetric. Evita bretonul drept si bogat pentru ca iti evidentiaza foarte mult cea mai larga zona a fetei, si anume linia barbiei.

Fata patrata

Daca ai fata patrata, principalul scop este sa „imblanzesti”, linia proeminenta a maxilarului. In cazul tau, bretonul este chiar recomandat pentru ca incadreaza bine fata si o contureaza frumos. Un breton texturat iti poate „imbraca” frumos forma fetei; este acel breton drept si estompat prin filare la varfuri. Poti sa dai o sansa si bretonului pe-o parte si chiar si bretonului despicat, cu o carare, pe mijloc.

Fata in forma de diamant

Este mai larga pe linia ochilor si a pometilor, fruntea si linia barbiei sunt mai inguste (asemenea unui romb). Pometii sunt inalti si bine definiti, fruntea si barbia sunt mici. Pentru o astfel de fata, ai nevoie de un breton bogat, dar care este mai scurt pe centru si mai lung in laterale, langa pometi. Evita insa bretonul foarte scurt pentru ca iti va accentua puternic fruntea.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver