cum stai ieftin la hotel

Cand mergi in vacanta sau in delegatie, una dintre cele mai mari gauri din buget iti este data de cazare. Regula este clara: nu exista conditii decente in hoteluri ieftine. Asa ca, daca vrei sa nu ai calatorii ratate, nu-ti ramane decat sa inveti cum sa stai ieftin la hotel.

Daca vrei sa stai ieftin la hotel, sunt o multitudine de factori pe care trebuie sa ii ai in vedere. Conform celor mai recente statistici, preturile de inchiriere ale unei camere de hotel au crescut, in general, de la un an la altul cu 25%. Asa ca, atunci cand vrei sa stabilesti care hotel este cea mai buna afacere pentru tine, nu trebuie sa mai ai in vedere doar tariful camerei pentru o noapte.

Rezerva camera la cel mai bun tarif

Fii atenta la cheltuielile suplimentare. Cu cat sunt anuntate mai multe servicii incluse, cu atat este mai bine pentru buzunarul tau. Asigura-te ca tot ce apare pe site-ul hotelului, ca oferta, este si real, pentru ca, altfel, te vei trezi ca vei scoate din buzunar mai multi bani decat ai prevazut.

Facilitatile cel mai des intalnite sunt mic-dejunul gratuit, internetul wireless gratuit si masa copiilor gratuita. De asemenea, sunt hoteluri care ofera clientilor apa, ceai si cafea gratuite sau fructe.

O alta regula de aur ca sa stai ieftin la hotel este sa alegi un hotel care sa nu fie situat chiar in centrul orasului unde mergi. Insa, daca in urma calcularii costurilor de transport constati ca nu faci nicio economie, alege un hotel central sau mai aproape de zona unde ai treaba (in cazul calatoriilor in interes de serviciu).

Nu uita de zona de campus universitar a marilor orase, unde cazarea este si mai ieftina. La asta se adauga si mancarea in cantinele studentesti, dar si transportul public la preturi daca nu mici, macar decente.

O alta regula de care ar trebui sa tii seama, daca iti doresti sa stai ieftin la hotel, este aceea a perioadei in care iti planifici calatoria. Evita weekendurile! De regula, hotelurile, dar si alte unitati de cazare – de tipul pensiunilor –  din destinatiile populare isi maresc tarifele la cazare in zilele de vineri, sambata si chiar duminca.

Un truc foarte bun este sa alegi acele hoteluri care au drept clienti oameni de afaceri. Acestea scad preturile la cazare in perioadele “moarte” pentru business, cum ar fi sarbatorile si weekendurile.

In cazul in care calatoresti cu un coleg sau un prieten si perioada de sedere este mai lunga, ar fi bine sa optati pentru inchirierea unui apartament. Impartite la fiecare dintre voi, costurile sunt, cu siguranta, mai mici.

Daca esti o persoana care calatoreste mult si alegi, de regula, acelasi lant hotelier, nu uita sa iti ceri drepturile de client fidel. Hotelurile care se respecta aplica intotdeauna reduceri si ofera diverse facilitati clientilor fideli.

Alte trucuri sa stai ieftin la hotel

Mananca “in oras”

Desi ideea de room service este atragatoare, preturile pentru mancarea si bauturile din meniu sunt, de cele de mai multe ori, exagerate comparativ cu  aceleasi produse consumate intr-un restaurant.

Si chiar daca ti se prezinta sub forma de gratuitate, la finalul sejurului vei plati, inclusa in factura de cazare, macar livrarea.

Adu-ti propriile gustari…

…sau cumpara-le de la un magazine din zona. Daca atentezi la minibarul din camera, vei plati pentru o ciocolata cel putin de trei ori pretul de vanzare dintr-un magazine obisnuit. Si nu, nu poti sa inlocuiesti, inainte de predarea camerei, produsul consumat. Mai nou, majoritatea minibarurilor au sensor de greutate si stiu exact ce produs a fost luat si cand.