Mariah Carey

Vazuta din exterior, viata vedetelor pare perfecta. De fapt, ele isi doresc sa o prezinte asa. Tinute glam, vacante de vis, proiecte pe multi bani – cine nu isi doreste aceste lucruri care vin la pachet cu celebritatea? Si totusi, nici ele nu sunt suficiente pentru a dobandi fericirea. Mariah Carey si-a deschis sufletul de curand si a marturisit ca sufera de aproape doua decenii de tulburare bipolara, afectiune pe care a tinut-o ascunsa sub aparenta unei vieti perfecte.

Intr-un interviu acordat revistei People, cantareata in varsta de 48 de ani a povestit cat de greu i-a fost sa lupte cu aceasta afectiune de natura psihica, dar si ce a ajutat-o sa isi gaseasca echilibrul si cat este de important ca persoanele care au aceasta boala sa ceara ajutor de specialitate.

Mariah Carey a fost diagnosticata cu tulburare bipolara in 2001

Mariah Carey a fost diagnosticata cu tulburare bipolara de gradul II in anul 2001, dupa ce a trecut printr-o perioada grea in care a experimentat o cadere fizica si mentala si a incercat sa se sinucida. Practic, nu mai dormea aproape deloc, era lipsita de energie si depresia o acaparase total. A fost spitalizata si a avut nevoie de ingrijiri pentru epuizare fizica si psihica.

Mult timp, vedeta nu a vrut sa recunoasca ce probleme de sanatate are si a facut tot posibilul ca lucrurile sa ramana secrete. „Pur si simplu nu am vrut sa cred… Pana de curand, am trait in negare si izolare si mi-a fost teama ca cineva va afla si ma va expune. A fost o povara prea grea pentru mine si nu mai puteam face fata, asa ca am cautat si am primit tratament!“, a marturisit Mariah Carey.

Cum se manifesta boala

Dupa o serie de probleme atat pe plan personal, cat si profesional, cantareata a decis sa vorbeasca despre momentele dificile prin care a trecut si sa ceara ajutor. Tratamentul pe care il ia in prezent o face sa se simta mai bina si sa aiba energie atat pentru a se ingriji de familie, cat si de a se implica in proiecte muzicale. In plus, ii e mai usor astfel sa isi tina greutatea sub control.

„Iau medicamente care par a fi destul de bune. Nu imi dau stari de oboseala si nici de somnolenta. Gasirea unul echilibru este cel mai important pas. Mult timp, am crezut ca sufar de tulburari de somn. Munceam extrem de mult, eram mereu nervoasa si imi era teama sa nu ii dezamagesc pe cei din jur. De fapt, experimentam o forma de manie, iar intr-un final m-am lovit de un zid. Episoadele mele depresive s-au caracterizat prin faptul ca nu mai aveam deloc energie, ma simteam foarte singura, trista si vinovata!“, povesteste vedeta.

Tulburarea bipolara mai este cunoscuta si ca depresie maniacala si este caracterizata de schimbari extreme de dispozitie: momente de fericire urmate de perioade crunte de depresie.

Acum, ca ai aflat de ce boala sufera Mariah Carey, te poate interesa si: Ce este boala bipolara si ce simptome are. Se poate vindeca?

Foto: Guliver