Tortul favorit al lui Elvis Presley, un adevarat deliciu!

tortul favorit al lui elvis presley
1
De Alice Moisescu
16 ian. 2019

Cand ai pofta de un desert lejer si aromat, care sa-ti aduca aminte de vara, incearca tortul preferat al marelui Elvis Presley. Vei intelege de ce i-a placut asa de mult!

Un lucru stim sigur! Elvis Presley a fost faimos pentru doua aspecte: pentru muzica lui care a schimbat istoria si pentru poftele lui culinare.

Gasesti mai jos reteta faimosului tort pe care bucatarul lui Elvis il pregatea cel mai des pentru celebrul rocker: o combinatie mortala de ananas si vanilie.

Tortul favorit al lui Elvis Presley, o explozie de arome proaspete

Ingrediente pentru tort cu ananas si vanilie:

Pentru blatul de tort

– 1 compot de ananas

– 6 oua

– 180 g zahar

– 180 g faina

– 1 cana lapte

– 1 cana zahar

– 30 ml ulei

– 1 praf de sare

– 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru glazura

– crema de branza la temperatura camerei

– 1/2 cana unt la temperatura camerei

– 1 cana zahar

– 1/2 cana nuci pecan maruntite (optional)

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru blatul de tort (in afara de compotul de ananas si zaharul) intr-o oala mare si amesteca totul bine cu mixerul. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si las-o la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana ce se aureste si trece testul scobitoarei.

In timp ce se pregateste blatul, pune ananasul zdrobit (cu tot cu sucul din compot) si zaharul intr-o oala mica, la foc mediu, amestecand constant pana ce incepe sa fiarba si zaharul se dizolva.

Dupa ce tortul e gata, foloseste o furculita pentru a-l gauri peste tot. Cat inca e fierbinte, toarna sosul de ananas si intinde-l uniform.

Amesteca untul cu crema de branza cu un mixer, adaugand zaharul treptata si nucile pecan maruntite. Intinde glazura peste topping-ul de ananas si decoreaza cu frisca si bucati de pecan sau de ananas, dupa preferinte.

Se serveste rece.

Bon appetit!

Foto: Shutterstock.com