Ce este metoda Mizoguchi si cum iti poate imbunatati postura

1
De Cristina Tudor
5 ian. 2021

Numeroase persoane se confrunta cu dureri de spate, de vina fiind adesea postura incorecta.

Metoda Mizoguchi este o tehnica prin care durerile de spate sunt ameliorate si postura este imbunatatita cu ajutorul unor exercitii simple.

Metoda a fost creata de o dansatoare pe nume Yoko Mizoguchi, care sustine ca numai cateva exercitii pe zi sunt suficiente pentru a-ti tonifia musculatura si a-ti redobandi flexibilitatea.

Ce este metoda Mizoguchi

Metoda Mizoguchi reprezinta un tip de activitate fizica ce se axeaza pe alinierea si detensionarea articulatiilor. Scopul este sa-ti redobandesti mobilitatea naturala a corpului si sa obtii forma ideala fara sa depui prea mult efort. Iata cateva exercitii pe care sa le incerci:

Exercitiu pentru umeri

Este unul dintre cele mai simple exercitii pe care sa le incerci. Poti face acest exercitiu stand pe scaun. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti rotesti umerii, incepand prin a-i roti in fata, apoi in spate, pentru a elibera tensiunea care se acumuleaza la nivelul umerilor si gatului. Este exercitiul perfect pentru persoanele care stau mult timp pe scaun.

Exercitiu pentru omoplati

Acesta este un alt exercitiu indicat celor care stau mult timp pe scaun, la birou. Exercitiul este unul simplu: misca-ti umerii astfel incat sa formezi o cruce imaginara folosind omoplatii. Incepe prin a-ti misca umerii in sus si in jos, apoi in fata si in spate. Dureaza numai cateva secunde si este o metoda excelenta de a-ti relaxa musculatura si de a elibera tensiunea de la nivelul spatelui.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@aloyoga