Ce imi doresc sa fac in anul 2019

ce imi doresc in 2019
1
De Andreea Raicu
31 dec. 2018

In fiecare an imi fac o lista cu dorinte, cu ce mi-ar placea sa mi se intample in anul care vine si ce as vrea sa fac sau sa introduc in viata mea.

M-am gandit ca poate va inspira rezolutiile mele pentru anul 2019 🙂

1. Sa petrec mai mult timp in natura. Este unul dintre modurile in care ma incarc cu energie si ma simt mai bine.
2. Sa petrec mai mult timp cu oamenii dragi. In ultimul an nu am facut-o atat de mult timp cat mi-as fi dorit, dar mi-am promis ca cel putin o data pe saptamana ma voi vedea cu cineva drag.
3. Sa iubesc neconditionat si fara frici. Mai am inca reminiscente care ma fac sa nu iubesc neconditionat, plus ca de multe ori se activeaza „scutul” care ma apara sa nu fiu ranita.
4. Sa merg la un curs sau sa invat ceva nou. Ori de cate ori merg la un curs, simt cum capat mai multa incredere, nu degeaba se spune ca knowledge is power.
5. Sa merg intr-o tabara de meditatie vipassana sau macar un weekend in care sa nu vorbesc si sa meditez. Imi doresc sa ma deconectez de tot si de toate, sa nu mai fie nimic in jur care ma poate influenta, activa sau distrage. SA pot fi doar cu mine si cu inima mea.
6. Sa merg in mod regulat la sala. Anul acesta, din multe motive, nu am reusit sa o fac asa cum obisnuiam si imi doresc mult sa imi reiau acest obicei care ma ajuta enorm sa ma simt bine cu mine, atat fizic cat si emotional.
7. Sa citesc mai mult. Ador sa citesc. Ma relaxeaza pe de-o parte si imi deschide o lume din care invat foarte multe.
8. Sa dezvolt cat mai multe proiecte in cadrul companiei mele.
9. Sa castig mai multi bani. Multi ani nu am privit cu ochi buni acest lucru, insa am realizat ca daca nu imi doresc acest lucru, el chiar nu se intampla.
10. Sa fiu mai putin cheltuitoare. Aici prietenii stiu ce vorbesc, asa ca este o provocare imensa pentru mine sa ma pot abtine, desi in ultima vreme am putut sa o fac intr-o proportie mica.
11. Sa dorm mai mult si sa dorm bine. Somnul este cel mai bun remediu pentru orice: piele obosita, stres, pofta de mancare. De aceea imi doresc sa ma pot culca mai devreme si sa dorm mai bine.
12. Sa folosesc mai putin telefonul. Prin natura ocupatiei mele, e firesc sa folosesc telefonul, insa cred ca o pot face in mod mai constient de cat o fac acum, exact cum scrie Cal Newport in cartea lui, Concentrat.
13. Sa meditez mai mult. E principala mea sursa de energie si liniste, pe care nu o accesez mereu si atat cat mi-as dori.
14. Sa fac mai multa munca de caritate, sa ajut mai multi oameni.
15. Sa nu mai procrastinez lucrurile pe care nu imi place sa le fac. Desi sunt constienta ca o fac, nu reusesc mereu sa o evit. Sper ca la anul sa nu mai ajung pana in ultimul moment cu lucrurile pe care e nevoie sa le fac in graba.
16. Sa am mai multa rabdare cu mine. Nu stiu cum se intampla sa am mai multa rabdare cu altii cand cu mine nu am deloc. E practic imposibil, asa ca trebuie neaparat sa gasesc raspunsul si calea sa fiu mai blanda cu mine in momentele in care sunt obosita sau coplesita.
17. Sa imi fac o viziune precisa a ceea ce imi doresc si sa o vizualizez.
18. Sa vizitez o tara noua. Anul acesta mi-am intrerupt obiceiul si sper ca la anul sa nu o mai fac, pentru ca adooor sa calatoresc. Ma relaxeaza, ma incarca si ma invata atatea lucruri noi.
19. Sa fiu mai ordonata si sa imi stabilesc mai bine prioritatile. Sunt ordonata, dar nu atat cat mi-as dori, plus ca dezordinea imi creeaza o stare de anxietate.
20. Sa renunt la lucrurile care nu imi mai folosesc, oricat de mult m-am atasat de ele. Mai am tendinta de a pastra tot felul de lucruri care imi amintesc de diverse momente sau pe care ma gandesc ca o sa le folosesc la un moment dat, desi nu le-am mai atins de ani de zile si umplu spatiul.
21. Sa gatesc mai des, pentru ca ma relaxeaza, plus ca asa stiu exact ce mananc.
22. Sa rad mai mult.
23. Sa iau lucrurile mai usor si sa ma bucur mai mult de ceea ce am si ceea ce traiesc.
24. Sa iert pe toata lumea, indiferent de ceea ce au facut.
25. Sa dansez mai mult.

Foto: Alex Rosieanu