Cu ce imi ocup timpul de cand am plecat din televiziune

1
De Andreea Raicu
6 feb. 2018

Anul acesta, se implinesc 6 ani de la inaugurarea site-ului andreeearaicu.ro si 3 ani de la lansarea colectiei de haine care imi poarta numele. Uneori, cand ma uit in urma, nu imi dau seama cum a trecut timpul.

Stiu insa ca au fost niste ani extrem de plini, cu foarte multe experiente in care am muncit enorm impreuna cu niste oameni minunati. Impreuna am facut ca acest business sa ajunga aici, sa aiba impact si sa aduca bucurii femeilor din comunitatea noastra.

La inceput nu m-am gandit cum urma sa fie, daca o fie greu, usor sau complicat. Stiam doar ca vreau sa impartasesc cu cat mai multi oameni ce am invatat si asa a inceput totul; alaturi de oamenii care au crezut in mine si in ideile mele.

Zilele trecute, intr-o sedinta in care discutam strategia de marketing si ne gandeam la tot felul de idei pe care sa le implementam, una dintre colegele mele m-a intrebat de ce, pe langa promovarea unui stil de viata sanatos si a colectiilor de haine,  nu vorbesc si despre alte aspecte din viata mea, care ar putea sa inspire. Sa povestesc despre cum am inceput acest business, despre ce inseamna pentru mine ceea ce fac, cum s-a dezvoltat, despre ceea ce fac la birou, despre programul meu zilnic, despre faptul ca eu nu sunt doar un promotor al unui stil de viata sau vestimentar, ci un antreprenor adevarat, care merge zilnic la birou si are intalniri, creeaza strategii, face analize si care, impreuna cu echipa, a construit un business.

Sincera sa fiu, am fost luata prin surprindere de intrebarea ei, pentru ca eu nu m-am raportat niciodata la mine asa. Mereu m-am gandit ca sunt un om care a lucrat 20 de ani in televiziune si acest lucru m-a facut extrem de cunoscuta si, acum, prin intermendiul statutului meu, pot impartasi toate experientele care pe mine m-au ajutat sa fiu cine sunt azi.

M-a facut sa ma gandesc mult intrebarea ei si sa realizez ca are dreptate. Nu m-am vazut niciodata asa si mi se parea nefiresc sa pun poze in social media cu intalnirile pe care le am, cu momente in care fac analize legate de cresterile anuale sau trimestriale. M-am gandit ca nu e absolut deloc interesant, mai ales intr-o lume in care cei mai multi nu sunt interesati decat de lucrurile frumoase, lucrurile care arata bine.

Insa, stiu ca povestea mea, la fel ca povestea Malvinei despre Malvensky si multe altele de acest fel, poate inspira multe femei care isi doresc sa incerce altceva, sa isi urmeze inima si sa inceapa un business din pasiune, dar nu au curajul sa o faca.

Asa ca voi incepe, din cand in cand, sa va povestesc cum a inceput totul si ce inseamna sa fii antreprenor, nu doar pentru ca afacerea ta iti poarta numele, ci pentru ca esti pasionat de ceea ce faci si iti doresti sa cresti pe zi ce trece, indiferent de obstacolele pe care le intalnesti in fiecare moment.

Daca aveti intrebari, temeri, nelamuriri sau aveti nevoie de sprijin daca vreti sa incepeti ceva nou, va invit sa imi scrieti. Cu siguranta ma veti inspira sa va povestesc cat mai multe despre cum am inceput eu, despre entuziasmul si increderea care m-au adus aici, dar si despre momentele in care mi-a fost foarte greu sau mi-am pierdut increderea si despre cum am trecut peste.