De ce recomand terapia cranio-sacrala

terapia cranio-sacrala
1
De Andreea Raicu
12 ian. 2019

La o prima vedere, numele acestei terapii suna destul de complicat, cum, de altfel, suna si unele explicatii menite sa o defineasca.

Si eu, cand am auzit prima data de ea, am fost sceptica, insa mi‑am propus sa nu mai resping lucruri inainte de a ma informa asupra lor, asa ca, dupa ce am citit mai multe pe acest subiect si am testat‑o, am fost placut impresionata de ce presupune aceasta procedura si mai ales de rezultate.

Imi aduc aminte ca am fost la o sedinta de terapie cranio‑sacrala si am ramas foarte surprinsa de cat de relaxata m‑am simtit. Mai ales in India, unde am facut mult mai des aceasta procedura, mi se parea incredibil cum un om care ma atingea putea sa spuna atat de multe lucruri despre mine.

Terapia cranio‑sacrala ma ajuta sa imi rezolv multe probleme, pe langa hipnoza si regresie, si ma echilibreaza.

E un sprijin pentru mine in momentele in care mi‑e greu, mai ales ca este o modalitate extraordinara de a face ordine pe plan intern, in legatura cu emotiile.

Cel care a pus bazele acestei tehnici se numeste John E. Upledger, profesor de biodinamica si cercetator clinic. El a ajuns la concluzia ca ranile emotionale pe care le‑am dobandit in urma unor evenimente traumatizante se resimt atat la nivel fizic, spre exemplu pot sa apara chisturi, dar si la nivel psihic, unde simptomele sunt diverse: tristete, stari depresive, lipsa puterii de concentrare, insomnie si asa mai departe.

Prin urmare, sustin specialistii in terapie cranio‑sacrala, trebuie descoperite cauzele fiecarei boli si apoi trebuie reglat nivelul hormonilor, care sunt responsabili de starea noastra emotionala.

Terapeutul elimina, folosind o atingere foarte blanda in puncte cheie, anumite tensiuni acumulate in corp.

Sedinta dureaza pana la o ora si jumatate si ajuta nu doar la alinarea durerii, ci si la ameliorarea multor afectiuni si stari ale corpului: dureri puternice de cap, de gat si de spate, oboseala, boli ale creierului si ale maduvei spinarii, depresie, anxietate, dificultati emotionale si altele.

Primul lucru pe care il veti observa dupa ce faceti terapie cranio‑sacrala este un sentiment de relaxare profunda, care va dura pana la finalul sesiunii. In functie de ce tip de dezechilibru exista in organism, efectele se simt sau imediat, sau mai tarziu.

Aceasta procedura poate fi facuta de toate grupele de varsta, atat de cei care au probleme de sanatate, cat si de cei care vor sa isi imbunatateasca stilul de viata, sa stimuleze imunitatea si sa nu fie afectati de stres.

Foto: Alex Rosieanu