4 remedii naturale care alunga depresia

1
De Alice Moisescu
11 ian. 2019

In vremurile agitate pe care le traim, din ce in ce  mai multe persoane se confrunta cu starile depresive.

Astazi vom vorbi, asadar, despre boala secolului XXI si despre remediile cu care poate fi combatuta aceasta.

Depresia este o afectiune psihica, care include simptome precum tristetea, insomniile, lipsa apetitului, probleme de concentrare etc. Spre deosebire de tristete, depresia nu trece imediat si necesita, de multe ori, tratament de specialitate.

In urmatorul material vom afla cum putem scapa de aceasta boala fara medicamente, insa.

Exercitiile fizice regulate, mesele sanatoase, bogate in fructe, legume, cereale integrale, peste, ciocolata neagra… ajuta creierul sa produca serotonina. Pe langa acestea, plantele sau produsele apicole se dovedesc si ele de mare ajutor in alungarea starilor depresive.

Trateaza depresia cu ajutorul exercitiilor fizice

Miscarea si exercitiile fizice iti dau o stare de bine, ajuntandu-te astfel sa scapi de depresie. De ce? Iata si explicatia!

Atunci cand facem sport, in organism se elibereaza endorfinele, substantele produse de creier. Acestea sunt analgezice naturale si functioneaza precum cele sintetice, create de om. Odata ce aceste endorfine patrund in sistemul sanguin, emotiile noastre sunt pozitive si resimtim o stare de bine.

Endorfinele actioneaza in mare parte precum medicamentele antidepresive.

Oboseala, durerile de cap si toate celelalte simptome asociate cu circulatia sanguina deficitara dispar pe durata unui program de exercitii fizice efectuate in mod regulat. O circulatie sanguina mai intensa te poate face sa te simti plin de viata. Iar cand esti incarcat cu energie… te bucuri de aceasta si reusesi sa inlaturi efectele negative ale depresiei.

Pe langa efectele benefice de ordin fizic, sportul are si un efect pozitiv de ordin psihic. Vei dobandi o forma fizica mai placuta, te vei simti implicit mai bine, vei socializa mai mult, iti vei face prieteni noi, iar increderea de sine va creste notabil.

„Vitamina soarelui”, un alt aliat de nadejde in tratarea depresiei

Vitamina D, numita si „Vitamina Soarelui” joaca un rol decisiv in mentinerea sanatatii noastre. Tocmai de aceea, vara este sezonul optim cand putem inlatura carentele acestei vitamine.

Efectele vitaminei D asupra sanatatii sunt multiple: combate durerile musculare si articulare, inlatura suferintele osoase etc.

O expunere de 15 minute la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a ne incarca cu 1000 de UI, care ajuta la fixarea calciului in oase, la prevenirea depresiei, osteoporozei sau rahitismului.

Deopotriva, serotonina, numita si „hormonul fericirii”, ajuta la mentinerea unei stari permanente de bine si combate stresul si starile negative.

Sunatoarea, antidepresiv natural

Planta cea mai cunoscuta ca remediu natural impotriva depresiilor usoare si moderate, sunatoarea, are efecte imediate in restabilirea planului emotional.

Se face infuzie dintr-o lingura de planta maruntita la 250 de ml de apa clocotita, se lasa pret de cateva minute la infuzat si se consuma 2-3 cesti pe zi.

Lavanda si menta relaxeaza, semintele de chia si fructele de goji combat insomnia si starile depresive

Consumul de ceai de Ginseng si verbina poate avea efecte benefice in depresiile de forma moderata, iar lavanda si menta au o actiune relaxanta.

Introduceti, de asemenea, in meniul vostru zilnic si semintele de chia si fructele de goji – acestea contin tripofan, un aminoacid care combate insomnia si stimuleaza relaxarea organismuluui.

Foto: Shutterstock.com