4 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a lua orice decizie dificila

1
De Cristiana Astefanoaiei
15 sept. 2023

Daca ai fost vreodata blocata intr-o situatie dificila, intrebandu-te care este lucrul corect sau cel mai bun pe care il poti face, te-ar putea ajuta sa-ti schimbi perspectiva.

Ai de luat o decizie dificila? Iti este greu sa faci alegeri? Aceste patru intrebari te pot ajuta.

In viata, ne confruntam adesea cu decizii dificile, care pot avea un impact semnificativ asupra viitorului nostru. Fie ca este vorba despre o schimbare de cariera, o mutare in alt oras sau chiar despre decizia de a pune capat unei relatii, luarea unei decizii importante necesita o gandire atenta si analiza profunda.

Iata 4 intrebari pe care trebuie neaparat sa ti le pui inainte de a lua orice decizie dificila:

1. Ce sfat i-as da cuiva pe care il iubesc?

Intr-o lume ideala, cu minti sanatoase si inimi deschise, ne-am iubi pe noi insine la fel de mult cum ne iubim copiii si sotii. Priveste dilema ta dintr-o noua perspectiva: ce s-ar intampla daca cineva pe care il iubesc ar fi in aceasta situatie – cum ar fi sora mea, cea mai buna prietena sau mama mea?

Testul simplu si practic, care te ajuta sa iei cea mai buna decizie pe loc

Mi-as dori ca acea persoana sa fie in aceasta situatie?

Ce sfat as avea pentru ea?

2. Ce spune instinctul meu cand am de luat o decizie dificila?

Nu subestima puterea intuitiei. Adesea, prima ta reactie la o decizie poate oferi indicii importante despre cea mai buna alegere. Increderea in sine si in intuitie poate fi un ghid important in procesul decizional.

Scrie pe o foaie de hartie optiunile si practica meditatia, citind cu voce tare. Care este semnul pe care ti-l transmite organismul tau? Corpul te poate ajuta mai mult decat ai crede, trebuie doar sa-i pui intrebarile potrivite.

Cum sa iti testezi intuitia si sa iti dezvolti forta interioara

3. Daca as fi personajul principal dintr-o poveste, ce ar face acel personaj?

TU ESTI EROINA.

Daca viata ta ar fi o carte sau un film, iar tu ai privi cum se desfasoara ca un observator, ce ar face personajul tau in continuare?

Ce face o poveste mai buna? O poveste pe care ai fi mandra sa o spui altora? Ce ar face EROINA – o eroina puternica si curajoasa – in situatia ta?

Care este urmatorul capitol?

4. Faci aceasta alegere din dragoste sau din frica?

„Inima este ca o gradina: Poate creste compasiune sau frica, resentimente sau iubire. Ce seminte vei planta acolo?” – Jack Kornfield

Te concentrezi pe ceea ce vei castiga sau pe ceea ce vei pierde?

Esti motivata de inspiratia posibilitatilor sau de teama de necunoscut? Frica de schimbare? Frica de esec?

Ramai intr-o relatie din iubire pentru partenerul/copilul tau/sinele tau sau din teama de a renunta?

Raspunzand la aceste intrebari vei fi mai aproape de a gasi solutii pentru orice decizie dificila. Vei reusi sa obtii claritatea de care ai nevoie pentru a fi 100% sigura ca faci cel mai bun lucru pentru tine.

Foto: freepik.com/senivpetro