Intrebari pe care sa ti le pui la 20, la 30 si la 40 de ani

1
De Alice Moisescu
23 ian. 2019

Pe masura ce inaintam in varsta, sistemul care ne ghideaza viata, principiile sau valorile tinde sa se schimbe, uneori in moduri dramatice.

De pilda, o tanara de 20 de ani poate ca este in cautarea unui corp tonifiat, una de 30 de ani cauta mai degraba o stabilitate financiara, in timp ce o femeie de 40 de ani cauta fericire si implinire sufleteasca.

Cele mai importante intrebari pe care ar trebui sa ti le adresezi la varstele de 20, de 30 si de 40 de ani

La 20 de ani

La varsta de 20 de ani, nu prea ai griji. Inca ai parintii alaturi, care te sustin si te sprijina neconditionat. Te muti cu prietena cea mai buna, cu care imparti platile facturilor, probabil ca iti urasti jobul si esti in cautare de distractie. Care sunt intrebarile esentiale pe care ar trebui sa ti le pui la varsta de 20 de ani? Ei, bine…

ZONA PROFESIONALA: De ce am aceasta slujba? Daca as putea avea o alta, care ar fi aceea? Ce m-ar implini din punct de vedere profesional? Care imi este vocatia?

RELATII: Prietenii sau oamenii de care ma inconjor ma fac sa ma simt bine? Care este rolul lor in viata mea? Ma vor ajuta ei sa cresc pe viitor? Relatiile cu ei imi aduc un plus de valoare sau ma plafoneaza?

SANATATE: Cum am grija de mine? Cum imi influenteaza stilul de viata sanatatea? Faptul ca nu mananc sanatos, pierd noptile, nu ma odihnesc sau concentrez suficient ma va afecta pe termen lung?

La 30 de ani

La varsta de 30 de ani ai cel mai probabil un echilibru din punct de vedere profesional, ai jobul dorit, faci ceea ce iti place dupa indelungi experiente in a-ti gasi vocatia. Mai mult, probabil ca ai inceput sa calatoresti, locuiesti intr-un alt oras, ti-ai facut noi prieteni, noi conexiuni etc.

ZONA PROFESIONALA: OK, imi place ceea ce fac. Dar oare acest lucru este suficient? Oare acest lucru ma va ajuta sa cresc? Sa avansez? Ma simt suficient de provocata?

RELATII: Oare omul de langa mine este cel potrivit? Ma pot baza pe el? Pot avea incredere in el? Ma completeaza? Ma ajuta sa evoluez emotional?

SANATATE: Oare imi ascult nevoile corpului? Varsta de 30 de ani este varsta la care ar trebui sa incepi sa practici meditatia, yoga, terapii etc. De ce? Pentru ca doar asa te poti cunoaste pe tine si iti poti cunoaste si nevoile. Varsta de 30 de ani nu mai este doar despre corp. Este despre corp-minte-spirit.

La 40 de ani

La varsta de 40 de ani deja adopti o atitudine relaxata in ceea ce priveste viata ta.

Grijile incep sa dispara, stresul, marasmul cotidian si framanatarile, deopotriva. Abia acum incepi sa simti ca traiesti! Si traiesti frumos.

ZONA PROFESIONALA: Mai exista ceva ce nu ma bucura la munca mea, la ceea ce fac? Cu ce as putea imbunatati ceea ce fac?

RELATII: Cat de bogata ma simt cu oamenii din jurul meu, cu oamenii dragi mie? Am timpul necesar pentru a le arata acestora ca ii iubesc? Cat timp petrec cu partenerul meu, cu familia mea, cu parintii mei?

SANATATE: Ce pot face pentru corpul meu ca el sa fie sanatos si plin de viata? Cum m-as putea ingriji mai mult? Cum m-as putea iubi mai mult?

Foto: Shutterstock.com