5 lucruri esentiale de facut in ianuarie 2022

1
De Irina Constantin
3 ian. 2022

Stim ca ai fost si esti in continuare asaltata de rezolutii, planuri si sfaturi despre cum sa fii productiva in noul an.

Adevarul este ca nu poti sa aplici toate recomandarile care vin spre tine. Cel putin, nu pe toate in acelasi timp.

In schimb, poti sa selectezi cateva lucruri de facut in ianuarie, lucruri esentiale pentru tot restul anului. Acestea te vor ajuta sa ai o viziune clara si completa, sa te automotivezi si sa intri in 2022 optimista si concentrata pe evolutia ta.

Iata 5 lucruri de facut in ianuarie care te vor pune pe drumul cel bun in noul an!

1. Incepe sa folosesti o agenda sau un jurnal

Organizarea, alaturi de consecventa, este cel mai important aspect cand vine vorba de atingerea scopurilor. De aceea, nu uita sa folosesti o agenda inca de la inceput, din ianuarie.

Agenda 2022, shop.andreearaicu.ro, 147 lei

Noteaza-ti in ea tot ce iti trece prin cap: idei noi si indraznete, planuri, observatii, obiceiuri monitorizate lunar si asa mai departe. Daca vrei sa iti fie mai usor, utilizeaza Agenda 2022 by Andreea Raicu. Tematica de anul acesta este „Minte si corp in armonie”, ceea ce te va ajuta enorm sa iti mentii echilibrul din toate punctele de vedere.

De asemenea, in paralel cu agenda poti folosi si un jurnal, precum cel al recunostintei sau al emotiilor.

Jurnalul Emotiilor, shop.andreearaicu.ro, 97 lei

Sunt extrem de utile cand ai nevoie de organizare si de viziune pe termen lung. Le poti gasi pe ambele in shop!

2. Nu sari peste retrospectiva anului trecut si ia-ti un moment pentru a fi recunoscatoare

Unele persoane subestimeaza importanta retrospectivelor, ba chiar fac glume despre cei care aleg sa faca public rezumatul anului lor. De asemenea, unii subestimeaza si recunostinta, dorind sa treaca rapid la setarea unor noi intentii si dorinte.

Ei, bine, inainte sa pui pe hartie planul pentru anul care tocmai incepe, trebuie sa stii care e punctul din care pleci. Pentru aceasta, ai nevoie de o retrospectiva, apoi de un mic moment de apreciere pentru tot ceea ce a fost. Chiar daca ti se pare  fortat, incearca. Vei pleca la drum dintr-un spatiu mai bun, plin de speranta si de motivatie.

3. Seteaza-ti obiective lunare

Chiar daca iti setezi intentii puternice pentru tot anul, acestea pot fi greu de atins daca nu ai un plan concret pentru fiecare dintre ele. De aceea, la inceput de an, incearca sa iti stabilesti un obiectiv pe care sa le focusezi in fiecare luna.

Poti dedica luna ianuarie relaxarii si intrarii lente in ritm, apoi poti numi februarie luna intalnirilor mai dese cu prietenii, iar in martie te poti focusa pe sport, de exemplu. Este un obicei care te va ajuta enorm sa ai o viziune clara si sa ajungi acolo unde iti doresti cel mai tare.

Cele mai bune sfaturi pentru relatii de luat cu tine in 2022

4. Renunta la un singur obicei nociv

Poate ca vrei sa te lasi de fumat, sa nu mai dai scroll pe social media dupa ora 21, sa renunti la alcool, dulciuri si culcat la ore tarzii. Stim ca toate par a fi lucruri de facut in ianuarie, cat mai repede. Totusi, vei descoperi in scurt timp ca nu poti renunta la toate atat de rapid si atat de simplu. Apoi, va interveni frustrarea esecului.

De aceea, pentru reusita sigura si pentru a-ti pastra motivatia si optimismul, in ianuarie este in regula sa renunti la un singur obicei nociv. Concentreaza-te doar pe el si iti va fi mult mai usor sa gestionezi totul.

5. Implementeaza macar un obicei nou

In timp ce renunti la un obicei nociv, este momentul perfect sa introduci si un obicei nou, sanatos. De exemplu, poti renunta la fumat si te poti apuca de sport. Sau poti renunta la dulciuri si poti incepe sa gatesti gustari sanatoase acasa. Acest ritm te va incuraja sa iti pastrezi motivatia in fiecare luna!

Foto: depositphotos.com