5 lucruri pe care nu le faceti desi ar putea sa va salveze relatia

lucruri pe care nu le faceti
1
De Cristina Tudor
24 nov. 2018

Cine spune ca e usor sa fii intr-o relatie, probabil nu a fost niciodata cu adevarat in una.

Dar chiar daca uneori poate fi greu, acesta este, de fapt, unul dintre cele mai frumoase lucruri la o relatie: ca trebuie sa depui efort ca sa primesti roadele ei si sa fii cu adevarat fericit. Nu-i usor, dar e frumos!

In timp ce unii se culca pe o ureche la doar cateva luni dupa ce au inceput o relatie, exista oameni pentru care partenerul este cea mai importanta persoana de pe planeta chiar si dupa ce au fost impreuna 25 de ani.

Acestea sunt cuplurile care ne dau speranta, care ne invata ca prin perseverenta si dedicare, totul e posibil. Pentru cei care se dau batuti usor sau carora le dispare acea flacara a iubirii – poate ca exista anumite lucruri pe care ati putea sa le faceti ca sa o reaprindeti?

Iata cele 5 sfaturi ale celor de la Blush:

1. Fiti prezenti

Poate ca vi se pare ciudat sa auziti asta, dar nu este suficient doar sa fiti prezenti fizic alaturi de partenerul vostru. Este important sa nu va apuce visatul, sa nu va verificati constant telefonul sau sa va ganditi mereu la altceva atunci cand sunteti impreuna.

Nu trebuie sa fiti impreuna din zori si pana-n seara, insa incercati ca atunci cand sunteti in aceeasi camera, sa fiti prezenti unul pentru celalalt.

2. Sarutati-va cand veniti si cand plecati de acasa

Un sarut la inceputul si la sfarsitul zilei poate sa conteze mai mult decat v-ati astepta. Poate ca obisnuiati sa o faceti la inceput, insa in timp ati pierdut acest obicei. Incercati sa il reluati si o sa vedeti cum dinamica relatiei voastre se poate schimba. Veti observa ca este un fel de a va aminti ca pe langa faptul ca sunteti parteneri si prieteni, sunteti in primul rand iubiti.

4. Puneti-va intrebari

In acest punct al relatiei probabil ca aveti impresia ca stiti totul unul despre celalalt. Insa nu uitati ca oamenii sunt intr-o continua schimbare, si ca mereu asimilam informatii noi, despre care poate ca partenerul vostru nu are habar.

Daca nu obisnuiti sa va puneti unul altuia intrebari, acesta poate fi perceput ca un semn de nepasare. Cuplurile care isi spun „nu incetezi sa ma surprinzi” sunt acelea in care partenerilor le pasa de viata perechii lor.

Ei isi pun constant intrebari despre sentimente, despre vise, frici, etc. Punand intrebari va asigurati si de faptul ca aveti o comunicare buna, lucru care este esential intr-o relatie.

4. Culcati-va in acelasi timp

Cuplurile au nevoie sa simta ca se pot sincroniza. Si poate ca vi se pare ciudat ca trebuie sa mergeti la culcare in acelasi timp, dar este exact ca orice lucru pe care ati putea sa-l faceti impreuna. Daca aveti programe diferite, veti vedea ca asa va veti simti si unul fata de celalalt: diferiti. Nu lasati ca relatia voastra sa se sfarseasca, faceti compromisuri si incercati sa fiti alaturi unul de celalalt.

5. Petreceti timp de calitate impreuna

Faptul ca stati impreuna pe o canapea, fiecare cu telefonul in mana, navigand pe retelele sociale sau pe diverse aplicatii, nu inseamna ca sunteti, de fapt, impreuna. Nici cand sunteti alaturi de un grup de prieteni sau la cinema. Trebuie sa fiti doar voi doi, sa va concentrati asupra lucrurilor pe care le aveti in comun si sa faceti lucruri impreuna, care necesita atentia amandurora.

Foto: Instagram – Abigail Dayton