7 stereotipuri de care ma feresc in relatia mea de cuplu

1
De Alice Papuc
28 oct. 2023

Relatiile sunt suficient de complicate, astfel ca nu trebuie sa te supui acestor stereotipuri.

Fiecare cuplu este diferit, astfel ca eu m-am ferit intotdeauna de stereotipuri in relatii. Simt ca acestea ar aduce doar o presiune in plus, de care cuplurile nu au nevoie. Iata 7 stereotipuri de care eu ma feresc in relatia mea, si te incurajez sa procedezi intr-o maniera similara!

Perfectiunea

Stiu ca nici eu, nici partenerul meu nu suntem perfecti. Nu ma astept ca el sa imi citeasca gandurile si sa stie intotdeauna ce imi doresc. Nu incerc nici eu sa ma afisez asemenea unei femei perfecte, care nu greseste niciodata. Am invatat sa imi asum lucrurile pe care le fac si sa am o comunicare transparenta cu partenerul meu.

5 lucruri neasteptate care pot conduce la despartire, conform specialistilor

“Cuplurile trebuie sa fie tot timpul impreuna”

Consider ca fiecare om are nevoie de timp pentru el, timp in care sa se deconecteze de la tot. Abordarea conform careia trebuie sa stai cu partenerul tau 24/7 nu mi se pare deloc sanatoasa, ba dimpotriva, o gasesc daunatoare unei relatii de cuplu. O relatie sanatoasa presupune incredere, libertate si respect reciproc.

“El trebuie sa faca primul pas”

Uneori, chiar si barbatii se pot confrunta cu dificultati. Chiar si ei pot avea o zi grea si chiar si ei isi doresc sa se simta apreciati si iubiti de partenera lor.

Si lor le plac vorbele frumoase! Barbatii au marturisit care sunt cele mai frumoase complimente primite de la femeile din viata lor

„Trebuie sa ne certam pentru a avea o relatie sanatoasa”

Aceasta credinta este incorecta. O relatie sanatoasa nu implica neaparat certuri constante. Nu spun ca nu vor exista situatii tensionate, la fel cum nu spun ca eu si partenerul meu nu ne certam niciodata. Dar sunt de parere ca o comunicare deschisa si empatica poate rezolva cele mai multe probleme de cuplu. Astfel, conflictele majore sunt evitate.

“Sunteti impreuna de X ani, trebuie sa va casatoriti”

Am evitat intotdeauna sa ma supun acestei tensiuni. Fiecare relatie are propriul ritm, astfel ca doar tu si partenerul tau stiti ceea ce va doriti cu adevarat si cand ar fi bine sa faceti pasul cel mare. In cazul in care te ghidezi dupa stereotipuri in relatii, nu faci decat sa te grabesti atunci cand nu esti pregatita cu adevarat.

“Trebuie sa iti supraveghezi partenerul”

Intr-o relatie de cuplu armonioasa, niciun partener nu ar trebui sa se simta asemenea unui detectiv particular. Nu trebuie sa iti supraveghezi partenerul, asa cum nu trebuie nici sa-i ceri toate parolele de la conturile lui de social media.

10 lucruri simple pe care le poti face pentru a fi o partenera generoasa

Treburile casnice

Unele stereotipuri pot dicta ca barbatii nu ar trebui sa faca treburi casnice. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat, astfel ca, pentru mine, este important ca treburile sa fie impartite intr-un mod echitabil, in functie de disponibilitatea si abilitatile fiecaruia.

Foto: Freepik.com