5 mesaje pe care sa nu i le trimiti niciodata partenerului tau. Vor duce la conflicte

1
De Alice Papuc
14 aug. 2023

Comunicarea sanatoasa este unul dintre pilonii cheie ai unei relatii fericite si de succes. Inainte de a-i trimite un mesaj partenerului tau, reflecteaza asupra intentiei tale si a modului in care mesajul tau ar putea fi perceput.

In timp ce mesajele pe care i le trimiti partenerului tau pot reprezenta un mod excelent de a te conecta cu el si de a-ti exprima afectiunea, exista anumite lucruri care nu isi au locul in comunicarea online. Descopera 5 mesaje pe care sa nu i le trimiti niciodata partenerului tau. Vor crea tensiuni si conflicte nedorite!

Cei mai buni tati ai zodiacului. Acesti barbati sunt facuti sa fie figuri paterne

“Vreau sa ne despartim!”

De cele mai multe ori, este vorba doar despre un gand pe care il ai atunci cand esti nervoasa. Nu lasa aceste emotii sa te controleze. Asteapta sa iti procesezi sentimentele si sa iti dai seama ce simti cu adevarat. Si chiar daca aceasta este concluzia la care ai ajuns, comunica-i partenerului tau fata in fata ceea ce simti. Comunicarea transparenta este cea mai etica modalitate de a incheia o relatie.

Orice forma de critica sau jignire

Jignirile pot deteriora rapid relatia dintre voi doi. Nu stii cum lucrurile escaladeaza si cum ajungi sa spui ceva ce apoi le regreti. Incearca sa faci un pas in spate si sa analizezi mai bine situatia. Adopta o atitudine care denota respect fata de cel de langa tine.

Barbatii nesiguri pot fi, in realitate, cei mai buni parteneri?

Mesaje in care arunci vina pe partenerul tau

Folosirea mesajelor manipulative sau a sentimentului de vinovatie poate crea tensiuni si resentimente in relatia voastra. Incercarea de a controla sau de a induce vinovatia prin intermediul mesajelor nu va duce la o comunicare sincera si deschisa. In schimb, impartaseste-ti sentimentele si gandurile cu onestitate si incearca sa ramai, pe cat posibil, impartiala. Aminteste-ti ca sunteti voi doi impotriva unei probleme, nu unul impotriva celuilalt.

Mesaje mult prea ironice

Poate ca esti fana a unei ironii subtile sau poate ca sarcasmul reprezinta a doua ta limba. Ai grija insa cum te folosesti de aceste lucruri atunci cand comunici prin intermediul mesajelor. Se poate ca partenerul tau sa inteleaga gresit lucrurile si relatia dintre voi doi sa fie supusa anumitor tensiuni. Pentru o comunicare sanatoasa, incearca sa eviti interpretarile negative si conflictele inutile.

Suplimente dupa varsta de 40 de ani: care sunt cele mai recomandate optiuni?

Mesaje incarcate de gelozie

Gelozia exagerata nu isi are locul intr-o relatie de cuplu sanatoasa si armonioasa, si cu atat mai putin prin mesaje catre partener. O relatie sanatoasa presupune incredere si respect. In cazul in care te trezesti intr-o situatie neplacuta, discuta cu partenerul tau fata in fata, nu prin intermediul unor mesaje sau, mai rau, pe retelele sociale. Nesigurantele si subiectele mult prea sensibile necesita tact si o abordare diplomata. Pentru acest lucru ai nevoie de un cadru intim, un moment potrivit si o atitudine relaxata. Nu lasa geloziile absurde sa intervina intre voi doi.

Foto: depositphotos.com