6 semne clare ca pasiunea dintre voi nu s-a stins

1
De Maria Dima
16 dec. 2019

Artificii, curiozitate, nebunie, poezie – inceputul unei relatii are o paleta intreaga de toppinguri dulci, necesare unei povesti care sa te faca sa te arunci cu capul inainte si sa-ti legi viata de cel de langa tine. Fara fluturi in stomac nici nu are rost sa te bagi. Insa odata cu trecerea timpului, pasiunea se mai dilueaza sau devine tot mai greu de intretinut.

Pasiunea nu e rezervata numai primelor intalniri

Sigur, dorul si emotia revederii se duc odata cu locuitul impreuna, dar asta nu inseamna ca nu mai e urma de iubire patimasa intre voi. Nu e ca si cum treci de la indragosteala la plictiseala.

Iubirea este o alegere constienta, pe care o faci zi de zi. Asadar, daca ai fost atat de norocoasa incat sa o ai in viata ta, iata semnele care atesta ca pasiunea dintre voi nu s-a stins.

  • Conversatii lungi

Deja stiti totul unul despre celalalt, de la marimea la pantofi pana la preferintele sosului de pizza si ce ingrediente nu au voie sa se atinga intre ele pe blat. Cu toate aceastea, inca povestiti pe indelete despre cum a fost ziua voastra la serviciu, dezbateti orice subiect impreuna si tineti cont de parerile celuilalt.

Da, asta inseamna ca barbatul de langa tine o sa-ti spuna cu lux de amanunte despre noul nivel la care a ajuns in jocul lui de pe telefon, dar si ca el va asculta atent in timp ce tu vorbesti cu fascinatie despre deosebirile dintre fond de ten si BB cream.

Provocare in cuplu: 14 dimineti perfecte pentru o relatie fericita

  • Diferentele dintre voi sunt celebrate

Unii zic ca trebuie musai sa iubesti totul la cel cu care-ti imparti zilele. Va spun sincer ca am mari probleme cu asta, de vreme ce nu reusesc sa ma raportez la sosetele lasate aiurea prin casa sau ambalajele goale nearuncate ca la niste mici surprize lasate pentru emotia descoperirii din fiecare zi.

Cu toate acestea, ideea de mai sus consta in acceptarea si iubirea diferentelor, fara a idolatriza partenerul. In pastrarea unei minti deschise si dornice de a invata ceva nou despre cel de langa noi.

  • Entuziasmul privind viitorul comun

O viziune comuna e extrem de importanta si e un semn ca pasiunea inca e acolo. Cat te mult te bucuri ca urmeaza sa imparti orice de acum inainte cu iubitul tau?

Cate compromisuri poti face intr-o relatie (fara sa te compromiti pe tine)

  • Va distrati copios impreuna

Trecerea timpului nu ar trebui sa afecteze distractia si amuzamentul pe care-l impartiti. Dimpotriva, daca aveti copii sau activitati comune de care sa va bucurati mereu, divertismentul o sa se tina lant.

  • Inspiratia care vine de la partener

Nu e tocmai confortabil sau usor mereu, dar viata alaturi de un om care te inspira sa fii mai bun si sa te dezvolti nu e niciodata plictisitoare. La fel, si relatia voastra trebuie sa fie deschisa schimbarilor si sa creasca odata cu voi.

Stapaneste-ti fluturasii din stomac si deschide ochii la semnalele de alarma de la inceputul relatiei

  • Vulnerabilitatea in cuplu

Orice gest de intimitate este pana la urma o dovada de vulnerabilitate. Insa, intr-o relatie de lunga durata, intimitatea emotionala e la fel de importanta ca cea fizica. Daca esti capabila sa-i spui partenerului tau cele mai nebunatice visuri si cele mai intunecate ganduri ale tale, nici nu mai trebuie sa-ti faci ganduri legate de pierderea conexiunii dintre voi.