7 motive pentru care femeile arata mai bine la 30 de ani decat la 20

1
De Maria Dima
21 iun. 2019

Cand aud de inaintarea in varsta, femeile intra in fibrilatia negarii. Este un concept extraterestru despre care nu vrem sa stim nimic. Nu pentru ca ar fi ceva rau, doamne fereste, ci pentru ca nu ni se va intampla chiar noua!

Cea mai neasteptata realizare a mea a venit odata cu niste poze de acum 10 ani. Sigur, eram vesela, inocenta si idealista. Si eu, si tenul meu! Dar nu m-as fi gandit ca aratam mai in varsta decat acum. Adevarul e ca pe vremuri ma chinuim prea mult sa par mai serioasa, mai matura, mai sexy. De aici si excesul de machiaj, fixativ si paiete. Cateodata eram ca un poster ambulant al unor festivaluri de muzica ce nu erau nascute inca!

Am cautat mai multe motive pentru care femeile arata mai bine la 30 de ani decat la 20 si le-am lasat aici. Poate te regasesti in ele si te bucura mai mult decat o crema noua de fata!

Asadar la 30 de ani….

Stim ca varsta e doar un numar

La 20 de ani, sensul vietii iti consuma tot timpul liber. Te stresezi cu o tona de decizii care par pe viata si pe moarte: ce facultate sa urmezei, ce faci dupa, ce job alegi etc.

Odata trecuta de 30 de ani, lucrurile astea nu te mai consuma atat de mult si ai o mai buna perceptie asupra dorintelor tale reale. Nu ne grabim sa fim in rand cu lumea, nu ne aruncam cu capul inainte.

Ce trebuie sa faci pana la 30 de ani ca sa traiesti o viata fara regrete

Am invatat sa avem incredere in trenduri

Cand eram mai tinerele, eram impotriva curentului. Rebele fara cauza cand venea vorba de stil. Unde mai pui ca majoritatea dintre noi nu aveau bugetele de azi?

Acum ne machiem, ne imbracam si ne prezentam mai bine ca o tipa de 20 ani. Stim sa purtam o rochie asa cum trebuie si diferenta e notabila.

Ne permitem mai multe

O tunsoare mai buna, un stilist sau haine mai de calitate. Am invatat sa investim in piese clasice, fata de acum 10 ani cand cumparam tot ce prindeam.

Ne intelegem corpul si lucram cu el

La 20 de ani aveam de multe ori o curea pe post de fusta. O camasa care pleznea pe mine cumparata doar pentru ca era cea mai mica marime. Blugi cu talie atat de joasa de era pericol sa te asezi.

Acum, stim exact ce ne flateaza formele si cum sa ne punem in evidenta corpul. Inca experimentam si ne jucam cu lucruri noi, dar mereu o facem in beneficiul nostru.

Lucrurile pe care mi-as fi dorit sa le stiu la 20 de ani

Stim exact ce vrem

Anii de studentie si tot ce a urmat imediat dupa nu au fost neparat cei mai inspirati. Ne-am luat dupa altii, am luat hotarari de pe o zi pe alta, am intrat in relatii haotice.

O femeie trecuta de 30 de ani stie ce obiective are si ce trebuie sa faca ca sa ajunga la viata pe care si-o doreste.

Intrebari pe care sa ti le pui la 20, la 30 si la 40 de ani

Am trecut peste nesigurantele din adolescenta

Increderea se construieste in timp. De asta tipele mature emana atata senzualitate si rafinament. Si-au rezolvat fricile, au acceptat realitatea lor si au transformat totul intr-un atu.

Avem mai multa grija de noi si se vede

La 20 de ani noptile nedormite, serile in care sareai peste demachiere sau stateai pe plaja pana la carbonizare erau la ordinea zilei. Puteam sa manancam orice, chiar si jar. Nu citeam etichetele produselor si nu ne oripila fast-foodul.

Azi suntem atente la nutritie, ore de somn, stare de sanatate si sport. Toate astea se vad pe chipul si corpul nostru. Ne stim valoarea si nu acceptam nimic ce cade sub standardele noastre. Cel mai important, stim sa avem grija de noi.

Foto: Instagram/@iliridakrasniqi