7 obiceiuri daunatoare cu care alungam oamenii (si ce sa facem in schimb)

1
De Cristina Tudor
25 feb. 2022

Aceste obiceiuri pot ameninta relatiile tale. Modul in care interactionezi cu oamenii din jurul tau te poate face sa pari atractiva sau neatractiva, prietenoasa sau foarte rece, deschisa sau negativista pentru cei din jurul tau.

Iata cateva dintre cele mai comune trasaturi prin care alungam oamenii si ce putem face in schimb:

1. Suntem absorbiti de noi insine

Persoana concentrata doar pe ea nu este deloc atenta la ceilalti. Sunt sanse sa nici nu ne dam seama ca ne comportam astfel. Totusi acesta ar putea fi unul dintre motivele principale pentru care oamenii se indeparteaza de noi.

Ce avem de facut: psihologii ne sfatuiesc sa actionam implicat in viata altor oameni si sa vorbim mai putin despre noi si despre evenimentele din viata noastra. Trebuie sa invatam sa ne intereseze si alte persoane: sa le punem intrebari, sa fim atenti la ce spun, sa le fim acolo atunci cand au nevoie de noi.

2. Suntem nesiguri pe noi

Daca avem nevoie in mod constant de cineva care sa ne dea ok-ul cu privire la o decizie, sa ne rezolve problemele sau sa aduca confort vietii noastre, atunci este posibil sa fim nesiguri, sa avem nevoie de sprijin continuu si de validare.

Ce avem de facut: sa lucram mai mult la noi. Este momentul sa invatam sa ne iubim pentru cine suntem. Sa schimbam ce vrem sa schimbam astfel incat sa devenim persoane mai bune, sa invatam sa ne ascultam intuitia, sa stim sa spunem „NU” si, cel mai important, sa sa nu ne mai lasam influentati de nimeni.

3. Suntem invidiosi

Gelozia este adesea un sentiment complicat ce distruge relatii. De asemenea, invidia nu ne permite sa ne traim asa cum ne-am dori viata noastra pentru ca pierdem timp concentrandu-ne pe ce fac altii.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: depositphotos.com