8 semne de trauma nerezolvata din copilarie. Cum se manifesta somatizarea emotiilor

1
De Cristina Tudor
22 apr. 2024

Fiecare dintre noi are propria istorie influentata de familie, mediu, evenimentele si oamenii din jurul sau.

Toate au avut un impact in evolutia si dezvoltarea noastra, in special in copilarie. Am luat atunci multe decizii la nivel subconstient, despre cum ar trebui sa fim si ce ar trebui sa facem pentru a fi vazuti ca fiind buni si pentru a fi iubiti, acceptati si a ne simti in siguranta.

Traumele din copilarie influenteaza viata adulta

Cu totii crestem in varsta; oricine, cu putin noroc, poate face asta. Insa, psihologic vorbind, nu asta inseamna sa fii adult. Adevarata varsta adulta depinde de recunoasterea, acceptarea si asumarea responsabilitatii pentru propriile trairi, sentimente si experiente. Pentru majoritatea adultilor, acest lucru nu se intampla niciodata.

Multe dintre cele mai comune probleme de sanatate care pun viata in pericol, inclusiv obezitate, boli de inima, alcoolism si consum de droguri, sunt direct legate de traumele din copilarie. Fiecare dintre noi este, intr-o anumita masura, prins in capcana traumelor care continua sa ne influenteze (adesea in mod inconstient) atitudinea, reactiile si comportamentele. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: freepik.com