Adevarul e ca nu esti niciodata pregatita pentru a deveni mama

1
De Cosmina Kovacs
20 iun. 2019

Am amanat mult momentul in ideea in care la un moment dat voi fi pregatita. Intai sa avem o casa, o masina, o situatie financiara buna, sa ne mai plimbam putin. Orice, dar nu mai devreme de 30 de ani.

Imi imaginam eu ca femeile trecute de 30 de ani trebuie sa fie mature si pregatite emotional pentru orice. Chiar si pentru un copil. Am bifat lista aceea lunga cu lucrurile pe care trebuia sa le fac sau sa le am, am trecut de 30 de ani si adevarul e ca nu sunt mai pregatita acum pentru rolul de mama.

Sunt emotii atat de noi si atat de puternice, incat nimeni si nimic nu te poate pregati pentru asta. Nu ai cum sa fii cu adevarat pregatita pentru zilele prelungite cu greturi, varsaturi si ameteli. Nu ai cum sa fii cu adevarat pregatita pentru zilele cand te uiti la barbatul tau si realizezi ca nu va mai fi la fel niciodata.

Marturiile lui Hilary Duff legate de alaptare arata cat de greu e sa fii mama

Asa e sarcina. Pe de-o parte te bucuri de minunea din tine, dar pe de alta parte trebuie sa-ti iei ramas bun de la ceea ce a fost. Iata si un motiv intemeiat sa faci lucrurile la timpul lor. Sa nu-ti para rau. Nostalgie, da, insa nu si pareri de rau.

Nu ai cum sa fii pregatita cu adevarat pentru ziua aceea, cand se vor rupe bucati din tine pentru a-ti tine minunea in brate, desi o vei face. Vei gasi puterea de care ai nevoie si o vei face.

Nu ai cum sa fii pregatita cu adevarat pentru prima noapte cand trebuie sa-i veghezi somnul, desi o vei face. Iti va fi frica si in prima seara si in a doua si in a treia. Iti va fi frica tot timpul. Pentru ca vei vrea sa-i fie bine si stii ca nu depinde intotdeauna numai de tine.

Ce fel de mama vei fi in functie de semnul tau zodiacal

Adevarul e ca nu esti niciodata pregatita pentru a deveni mama

Indiferent de cat parenting citesti, indiferent de cate sfaturi primesti, indiferent de cat de stapana crezi ca esti pe situatie, indiferent de varsta pe care o ai. Nu esti. Nu intotdeauna. A fi mama inseamna sa-ti inveti copilul si sa inveti la randul tau de la el. Nu e unul mai presus decat celalalt.

Intr-adevar, exista lucruri care iti fac viata mai usoara

Cred in continuare ca e ideal sa ai stabilitate financiara inainte de a face un copil. De stabilitatea emotionala nu are rost sa mai vorbesc. Fara ea, mai bine stai cuminte.

Dar stabilitatea financiara iti mai ia o povara de pe umeri. Crede-ma! Iti vei dori cat mai putine griji.

Una peste alta, un singur lucru conteaza atunci cand vrei sa devii mama. Sa ai barbatul potrivit langa tine.

Foto: Shutterstock.com