10 calitati unice pe care doar femeile puternice le au

1
De Daniela Mitran
6 iul. 2019

Orice femeie isi doreste sa fie independenta si increzatoare, dar care sunt acele calitati unice pe care doar femeile puternice le au?

Intodeauna mi-am dorit sa am mai multa incredere in mine. Sa fiu sigura ca orice decizie pe care am luat-o a fost corecta. Si ca intotdeauna am avut o gandire cat se poate de realista. Si astfel am ajuns sa ma intreb cum arata femeia perfecta. Poate ca perfectiunea nu poate fi atinsa, insa sunt cateva calitati unice pe care doar femeile puternice le au. Si am descoperit ca sunt calitati pe care si eu le am, dar pe care nu le-am valorificat.

Daca ai momente in care iti lipsesc increderea si curajul, sfatul meu este sa notezi intr-un jurnal sau intr-o agenda ce calitati ai. Vei descoperi lucruri minunate despre tine. Vei fi mai blanda cu tine. Si vei invata sa te accepti asa cum esti.

Ce calitati unice au femeile puternice

Au curajul sa exprime ce gandesc

Femeile puternice au curajul sa exprime ce gandesc. In orice moment! Ele nu se tem de judecata altor persoane si nu se lasa descurajate de nimeni. Cred in puterea pe care o au si afiseaza mereu o atitudine increzatoare.

Privesc cu admiratie alte persoane

Sa ai calitati unice inseamna sa vezi dincolo de aparente. Femeile puternice nu judeca, nu vorbesc negativ despre alte persoane, nu critica si nu invidiaza pe nimeni. Ele privesc cu admiratie alte persoane si considera ca mereu pot invata lucruri noi. Nu se tem sa recunoasca cand gresesc si prefera sa discute deschis cu persoanele din jurul lor.

Au calitati de lider

Femeile sunt excelente pe posturi de manager si team leader. Ele pot sa vada imaginea de ansamblu si intodeauna gandesc in perspectiva. Nu iau decizii pripite si stiu ca si factorul emotional este important. Analizeaza in detaliu orice situatie si incearca pe cat posibil sa ia deciziile corecte.

Sunt empatice

Printre calitatile unice pe care le au femeile puternice se numara si empatia. Ele isi doresc ca orice persoana sa se simta confortabil in prezenta lor si pun intotdeauna accent pe comunicare. Vorbesc deschis despre sentimentele lor si sunt alaturi de persoanele care au nevoie de atentie sau de o vorba buna.

Sunt mature intelectual, emotional si mental

Femeile puternice au trecut prin multe experiente de viata. Si au invatat sa isi gestioneze mai bine emotiile. Ele gandesc intotdeauna rational si au capacitatea de a vedea orice situatie asa cum este ea. Stiu ca unele lucruri nu depind de ele si nu se lase rapuse de nevoia de a controla totul.

Ofera respect

Sa fii o persoana buna si sa dai mereu dovada de respect nu este usor. Traim intr-o societate in care totul este pe repede-inainte si nu avem suficient timp sa ne oprim din activitate si sa acordam atentie celor din jur. Insa femeile puternice stiu cat de important este acest lucru. Deoarece au trecut prin multe experiente, ele stiu sa respecte si experientele altora.

Comunicarea este punctul lor forte

Printre calitatile unice pe care le au femeile puternice se numara si capacitatea de a comunica cu usurinta cu alte persoane. Atentia la detalii este o alta calitate a lor, motiv pentru care reusesc cu usurinta sa isi faca prieteni noi.

Au incredere in ele insele

Increderea in sine este o calitate pe care femeile puternice au cultivat-o. Ele nu au timp sa isi faca griji inutile si nici nu se lasa descurajate. Pentru ele este important sa isi atinga obiectivele, iar aceasta gandire le motiveaza sa infrunte orice obstacol.

Sinceritatea le caracterizeaza

Sinceritatea ar trebui sa fie pe primul loc pe lista de calitati ale femeilor puternice. Este o calitate aparte, pe care nu orice persoana o poate avea. Si, sa recunoastem, ne plac persoanele care nu poarta masti. Si care exprima mereu ce gandesc, fara sa aiba interese ascunse.

Traiesc in prezent

Trecutul trebuie lasat in urma, iar viitorul este mereu incert. Asa ca… femeile puternice au toate motivele sa traiasca in prezent. Ele se bucura de fiecare clipa si sunt constiente ca orice actiune pe care o fac in momentul actual le va aduce mai aproape de obiectivele lor. Prezentul este cel mai important, iar ele stiu ca nu trebuie sa piarda din vedere acest lucru pretios.

Foto: Shutterstock.com