Ce este meditatia sexuala si cum te ajuta sa ai o viata sexuala implinita

1
De Georgiana Dorobantu
2 nov. 2022

Stim deja care sunt numeroasele beneficii pentru sanatate ale meditatiei.

Studiile au aratat ca meditatia contribuie la reducerea stresului, la imbunatatirea somnului si la dobandirea unei stari de spirit mai bune. Dar recent a devenit tot mai cunoscut un alt tip de meditatie: meditatia sexuala.

Iata ce ar trebui sa stii despre aceasta practica si ce efecte poate avea asupra vietii tale sexuale:

Ce este meditatia sexuala?

„Meditatia sexuala este practica de a fi complet prezenta si in contact cu tine insati, partenerul tau si intregul pe care il formati atunci cand sunteti impreuna”, declara specialista Christine Marie Mason pentru purewow.com. „Atunci cand aducem constientizare profunda in cele mai intime momente ale noastre, placerea este intensificata si poate duce chiar si la ceea ce putem numi experienta spirituala a sexului”, adauga experta.

Lunile anului in care oamenii sunt mai tentati sa insele, conform studiilor

Practic, meditatia sexuala se refera la a fi concentrata si prezenta in timpul sexului. Te vei simta mai conectata nu doar cu partenerul tau, dar si cu mintea ta si propriul tau corp.

Cum practici meditatia sexuala?

In primul rand, la fel ca in cazul altor tipuri de meditatie, poate fi dificil sa reusesti din prima incercare. „Incepem intotdeauna o meditatie sexuala cu intentii clare”, spune Marie Mason. De exemplu, o afirmatie pe care sa o incerci este „Intentionez sa traiesc pe deplin aceasta experienta, moment cu moment”.

Te va ajuta, de asemenea, sa iti pui intrebari logistice precum cat timp ai la dispozitie, dar si intrebari mai profunde, asa cum sunt cele legate de asteptarile tale pentru tipul de experienta sexuala pe care ti-o doresti. „Uneori ne concentram exclusiv asupra actiunii de a oferi placere si uneori este un schimb mutual. Fiecare experienta poate fi diferita”, adauga specialista.

Ce inseamna daca visezi ca iti inseli partenerul?

Dupa ce intentiile tale sunt clare, Mason spune sa incepi prin a practica actiunea de a fi mai prezenta prin respiratie lenta, adanca, observand cum se simt corpul si mintea ta si care sunt emotiile tale in acel moment.

„Apoi, cand ne simtim pregatiti, putem vorbi timp de cateva minute, in care sa spunem ce apreciem unul la celalalt, incepand sa se ne atingem reciproc”, recomanda experta. Indiferent ce practica senzuala sau sexuala alegi, ea spune ca secretul este sa o transformi in meditatie, sa „continui sa respiri, sa ramai acorata in corpul tau si sa traiesti din plin experienta pe care o ai”.

Care sunt beneficiile meditatiei sexuale?

La fel ca in cazul oricarei practici mindfulness, nu trebuie sa fii expert ca sa incerci. Totul se rezuma la a te antrena pentru a ramane prezenta si a-ti impiedica gandurile sa fuga in alta parte, astfel incat sa simti mai bine si sa te bucuri de ceea ce se intampla. Insa este perfect normal daca mintea ta este in alta parte, in special daca esti incepatoare in ceea ce priveste orice tip de meditatie.

Cum se schimba viata sexuala la 20, 30, 40 si 50 ani

„Cu ajutorul meditatiei sexuale ne dezvaoltam capacitatea subtila de a ramane prezenti si de a perminte ca multe experiente nuantate sa se dezvolte in bogatia si intensitatea lor, ceea ce poate fi minunat”, spune specialista.

Meditatia sexuala te poate ajuta sa te conectezi la un nivel intim si sexual cu partenerul tau, dar in acelasi timp va ajuta sa formati o conexiune mai puternica si mai profunda.

Foto: depositphotos.com