5 obiceiuri ale femeilor cu un libido sanatos

1
De Irina Constantin
3 sept. 2022

La fel cum faci sport pentru a-ti mentine corpul sanatos, si libidoul echilibrat are nevoie de practici dedicate.

Un libido sanatos vine, uneori, de la sine, insa alteori necesita putin efort. Cand simti ca apetitul tau sexual are fluctuatii bruste si treci de la o stare permanenta de activare la lipsa completa a dorintei, este posibil ca obiceiurile de mai jos sa iti vina in ajutor.

Acestea nu numai ca sunt benefice pentru o viata sanatoasa, dar te ajuta si sa ai un apetit sexual normal, de care sa te bucuri in orice perioada a vietii.

Iata 5 practici pe care femeile cu libido sanatos le au tot timpul!

1. Prioritizarea timpului petrecut cu propria persoana, in liniste

Nu, nu ne referim la masturbare, desi aceasta este o practica sanatoasa si recomandata pentru un libido sanatos. Ne referim la momentele „tu cu tine”, in care sa ii permiti corpului sa iasa din starea de alerta, din anxietate sau din amorteala.

Ai o relatie de tip parinte-copil cu partenerul tau? Afla ce inseamna si de ce este toxica

Fie ca o faci prin sport, dans, stretching, yoga, automasaj sau meditatie, permite-ti sa te conectezi la tine si sa ai momente de respiro. Acestea din urma sunt esentiale pentru a fi in conexiune cu trupul si cu emotiile. Iar cand esti constienta si conectata, si libidoul se va imbunatati.

2. Incercarea unor stimuli noi

De multe ori, in relatiile de lunga durata, sexul devine predictibil si pe alocuri plictisitor, daca nu lucrezi activ la pastrarea bucuriei si a entuziasmului. Astfel, este indicat sa incerci constant stimuli, senzatii si practici noi, care te vor ajuta sa te redescoperi iar si iar, sa ramai curioasa si cu un libido activ.

3. Discutiile sincere si vulnerabile cu partenerul

Multe femei, desi au anumite nemultumiri sau ingrijorari in relatia de cuplu, ezita sa vorbeasca sincer si direct cu partenerul. Motivele sunt multe, de la teama de judecata celuilalt la dorinta de a evita conflictului. Ce se intampla, insa, este ca discutiile neavute se transforma in frustrari si temeri in legatura cu partenerul, iar o astfel de atmosfera este in totala antiteza cu un libido sanatos.

5 factori care iti afecteaza viata sexuala si distrug pasiunea in cuplu

Asadar, daca vrei sa simti din nou aceeasi dorinta, deschide cu incredere subiectele care te macina si fii vulnerabila in fata celuilalt. De cele mai multe ori, vei fi inteleasa, iar nevoile tale vor fi, in sfarsit, adresate si luate in calcul.

4. Miscarea fizica zilnica

Da, este adevarat: sportul creste libidoul. Persoanele cu un stil de viata activ, care se antreneaza intr-o forma sau alta consecvent, au un libido sanatos si echilibrat. Endorfinele eliberate in timpul miscarii incurajeaza si apetitul sexual, iar perceptia asupra propriului corp atunci cand faci sport iti ofera mai multa incredere in tine si, prin urmare, si un libido mai crescut.

5. Controalele medicale regulate

Multe persoane se confrunta in liniste cu un libido scazut sau inexistent. Desi le-ar placea sa stie ce se intampla, ezita sa mearga la medic si nu stiu exact ce ar trebui sa investigheze.

9 lucruri pe care un partener bun nu le va face niciodata intr-o relatie sanatoasa

Femeile care au un libido sanatos nu neglijeaza niciodata controalele medicale anuale, precum vizita la ginecolog, la ecografie a sanilor si la endocrinolog. Astfel, daca exista o problema, aceasta este adresata in timp util, inainte sa produca efecte negative semnificative, printre care se poate numara si dorinta sexuala scazuta sau chiar absenta.

Nu in ultimul rand, ia in calcul si faptul ca fiecare persoana are un libido diferit, iar ceea ce este considerat normal de catre unii poate fi perceput altfel de catre altii. Asadar, asculta-ti propriul corp si nu iti compara sentimentele proprii cu emotiile si nevoile altor persoane.

Foto: depositphotos.com