Ce faci atunci cand iubirea vietii tale inceteaza sa te mai iubeasca?

1
De Alice Moisescu
26 ian. 2019

Daca nu te mai iubeste, nu prea mai ai ce sa repari. Nu te agata cu orice pret de acest om. Vei vedea ca, in timp, o sa realizezi ca ai pierdut mult timp pretios din aceasta cauza, timp pe care el nu ti-l poate inapoia.

Nu esti intr-o relatie pentru a poseda, ci pentru a iubi. Nimeni nu ne apartine. Oamenii vin si pleaca din vietile noastre.

Cu cat vei oferi mai multa libertate, intelegere, iubire… cu atat vei avea mai mult de castigat, spun expertii in relatiile de cuplu.

Nu judeca oamenii, iubeste-i

Insa, cu cat te vei agata de un om care, poate, nu mai simte pentru tine la fel de puternic pe cat obisnuia sa o faca, cu atat il vei indeparta si il vei instraina de tine.

Trebuie sa intelegi ca deciziile cuiva nu au musai legatura cu tine, asta nu inseamna ca nu esti suficient de buna, de frumoasa etc. Ci pur si simplu tine de ce are nevoie sufletul sau in momentele acelea, de credintele sau convingerile sale.

7 lectii pretioase pe care le-am invatat din relatiile de pana acum

Ce facem atunci cand nu mai suntem iubite?

Inainte de toate, ar trebui sa fii impacata cu situatia. Cu cat iti reprimi mai mult starile negative, cu atat mai mult va dura suferinta.

Sa actionezi cu iubire de sine, cu blandete si cu ingaduinta. Viata e destul de simpla. Cu cat te iubesti si te pretuiesti mai mult, cu atat iti va raspunde si ea cu lucruri pozitive. Ai incredere. Viitorul iti rezerva cu siguranta surprize placute, mai ales daca vei invata sa accepti realitatea.

Nu te critica, nu te judeca. Nici pe tine, nici pe el. Inceteaza sa crezi ca acel om este al tau pentru restul vietii. Suntem pe pamant cu un singur scop: pentru a iubi si nu pentru a poseda pe cineva.

Cunoaste-te prin oamenii pe care ii intalnesti, traieste momentul prezent, fii fericita!

Fericirea ar trebui sa fie o stare naturala si nu una care depinde de un factor exterior, de un lucru, de un om.

Un pas foarte important in dezvoltarea ta personala si in evolutia ta ca om ar trebui sa fie iubirea de sine. Dar ce inseamna iubire de sine?

„I-as invata pe oameni sa se iubeasca mai mult si sa se lupte pentru ei insisi” – Andreea Esca

Din pacate, majoritatea oamenilor confunda iubirea de sine cu egoismul. Nimic mai eronat. Sa te iubesti pe tine inseamna, in primul rand, sa renunti la convingerea ca trebuie sa te raportezi la parerea celor din jur sau la trairile lor in raport cu tine, pentru a te aprecia.

Invata sa nu iti mai pese de ce spun, cred sau simt altii pentru tine. Asta nu te ajuta la nimic. Tu ai viata ta si esti responsabila de propria fericire.

Invata sa te pui pe PRIMUL LOC in viata ta. Sa nu faci compromisuri care iti ofilesc sufletul. Sa te apreciezi si sa te ingrijesti pe tine.

Invata sa fii increzatoare, sa crezi doar in lucrurile frumoase care se spun despre tine. Esti demna de iubire si fii sigura ca o vei gasi din nou intr-o zi.

Foto: Shutterstock.com