Ce iti transmit coincidentele din viata ta? Dezvaluiri de la un expert

1
De Teodora Tirca
29 oct. 2022

Sigur ai experimentat si tu o coincidenta ciudata. Poate te gandeai la cineva cu care nu ai mai vorbit de ani de zile, iar apoi te-ai intalnit cu persoana aceea pe strada sau la cumparaturi.

Sau poate un fluture a aterizat pe incheietura mainii tale si, dintr-un motiv inexplicabil, ti-a amintit de bunica ta. Aceste fenomene ce par inexplicabile ni se intampla tuturor – mai des decat crezi.

„Avem experiente similare, la fel de ciudate, dar pur si simplu nu stim asta”, spune pentru Mind Body Green psihiatrul Bernard Beitman, MD, autorul cartii Meaningful Coincidences: How and Why Synchronicity and Serendipity Happen. Beitman, care este si fondatorul Proiectului Coincidenta, si-a dorit sa studieze stiinta coincidentelor si modul in care putem intelege aceste fenomene extrem de spirituale. Cu totii experimentam coincidente, dar nu toata lumea stie sa le extraga sensul.

Mai jos gasesti sfaturile lui Beitman pentru a intelege coincidentele din viata ta.

1. Fii deschisa catre coincidente

Primul pas este sa fii deschisa pentru a le vedea. Nu este vorba neaparat despre manifestarea existentei lor; este vorba despre a-ti deschide orizontul si a simti acele experiente. „Trebuie sa crezi ca sunt utile”, spune Beitman. „A crede inseamna a vedea. Daca tu crezi ca sunt utile, vor servi un scop in viata ta.”

De fapt, de aceea oamenii care s-au descris ca fiind spirituali au raportat ca au vazut mai multe coincidente, asa cum demonstreaza si un sondaj realizat de Beitman. Cand oamenii au o mentalitate mai spirituala, ei sunt in mod inerent mai confortabili cu faptul ca intalnim circumstante inexplicabile, dincolo de controlul nostru – cum ar fi coincidentele aleatorii.

Noul sezon din The Crown „ar fi distrus-o pe Regina”, spun apropiatii familiei regale

2. Conecteaza-te cu planeta

Conecteaza-te cu lumea naturala din jurul tau, spune Beitman, inclusiv cu animale, insecte, plante etc. „Nu suntem singuri aici, pe planeta noastra. Ea nu ne apartine. Toate fiintele vii de pe planeta sunt in legatura cu noi”, spune el. „Plantele pot comunica si ele cu noi daca suntem deschisi. Animalele ne simt si comunica cu noi.”

De exemplu, cateii au capacitatea de a ne citi emotiile, cred oamenii de stiinta, inclusiv Beitman, motiv pentru care animalul tau de companie poate sti instinctiv daca esti bolnav sau trist. S-ar putea sa auzi, de asemenea, povesti incredibile in care cineva se confrunta cu o urgenta, iar cainele sau – aflat la kilometri distanta – incepe sa latre fara un motiv aparent. „Cateii au constiinta”, spune Beitman. Exista o constiinta in fiecare fiinta vie, daca iti faci timp sa te conectezi cu ele – chiar si in cazul plantelor. „Copacii mi-au dat sfaturi bune”, adauga Beitman. „Padurea comunica cu mine.”

3. Actioneaza

Coincidente sunt acolo ca sa te invete ceva, dar in cele din urma trebuie sa actionezi raportandu-te la ele. „Suntem inconjurati de coincidente care s-ar putea intampla, dar daca nu actionam, multe dintre ele se vor pierde”, spune Beitman. „Actiunea este fundamentala pentru a ne crea realitatea.”

Deci, dupa ce intalnesti o coincidenta, decide mai intai daca merita sa-i acorzi atentie (nu toate coincidentele sunt bune sau semnificative). Apoi decide daca urmezi sau nu acest drum. „Este ca un stalp de semnalizare, dar nu trebuie sa-l respecti. Nu este o comanda.”

Care este cea mai norocoasa zi a saptamanii pentru tine, in functie de zodie

Coincidentele se intampla mai des decat crezi si iti pot oferi o multime de posibilitati atunci cand esti deschisa fata de ele. „Coincidentele sunt destul de comune si devin portaluri catre noi realitati”, adauga Beitman. Depinde doar de tine sa le vezi si sa decizi daca merita sa le urmezi. Gandeste-te cum iti pot servi pentru indeplinirea unui scop.

Foto: Unsplash.com.