Cele 7 mantre budiste pentru o viata fericita

mantre budiste
1
De Ioana Marosan
26 sept. 2022

Practicarea budismului ne poate ajuta sa acceptam si sa imbratisam viata, cu toate aspectele ei pozitive si negative. Acestea sunt cele 7 mantre budiste pentru o viata fericita.

Poate te vor ajuta sa-ti gasesti pacea interioara si fericirea chiar si atunci cand viata te va pune la grea incercare.

Viata este o provocare. Uneori, depasim provocarile si devenim mai puternici. Alteori, aceste provocari ne inving. Si acest lucru doare. Principiile si credintele budiste ne pot invata sa ne intelegem mai bine, sa traim mai mult in prezent si sa acceptam lucrurile asa cum sunt.

8 mantre care te vor ajuta sa aduci curajul in viata ta

Ce este budismul?

Contrar a ceea ce ai crezut pana acum, budismul nu este o religie. Este un mod de viata care urmareste sa puna in practica invataturile marelui intelept Buddha. Calatoria spre fericire incepe prin vindecarea sufletului. Nu trebuie sa fii budist ca sa practici aceste invataturi in viata. Nu trebuie sa devii calugar, sa meditezi sau sa faci yoga. Poti practica aceste invataturi chiar de la tine de acasa.

agenda 2023 andreea raicu

Agenda Fericirii pentru 2023 by Andreea Raicu, 147 lei, shop.andreearaicu.ro

Iata cele 8 mantre budiste pentru o viata fericita:
1. Durerea este reala, dar suferinta este optionala

Desi aparent suna pesimist, mesajul este unul optimist. Chiar si atunci cand suntem fericiti si lucrurile merg excelent, suntem mereu ingrijorati cu privire la ce ne rezerva viitorul. Insa, daca inveti sa accepti existenta durerii, te poti elibera de suferinta. Cu cat ii vei opune mai multa rezista, cu atat mai greu iti va fi.

2. Schimbarea este singura constanta a vietii

“Un singur moment poate schimba o zi, o zi poate schimba o viata, iar o viata poate schimba lumea”, spunea Buddha. Intotdeauna suntem terifiati de spectrul schimbarilor, deoarece acestea au in ele o doza de nesiguranta. Insa schimbarea este inevitabila si nu ne putem intoarce la momentul care tocmai a trecut. Si nici nu-l putem recrea.

Mantra iubirii: Elibereaza obstacolele care blocheaza drumul sufletului pereche

3. Nu esti cea care crezi ca esti

“Nimic nu este permanent. Totul este supus schimbarii. Sa fii inseamna intodeauna sa devii!” Asa suna una dintre invataturile lui Buddha. Cu totii avem o idee despre cine suntem si, adesea, ne dorim sa incepem lunga calatorie catre autocunoastere. Dar, in viata reala, la fel ca si universul, si noi suntem intr-o permanenta schimbare. Esti cu totul alta persoana fata de cea care erai atunci cand ai terminat liceul. Tu, cea de azi, nu vei mai fi la fel cu tu, cea de peste 5 ani.

4. Traieste constient

Concentreaza-te asupra momentului prezent si acorda atentie lucrurilor care se intampla acum, in loc sa te ingrijorezi pentru ce s-a intamplat in trecut. Sau ce se va intampla in viitor.

5. Nu te mai compara cu altii

In budism, toti oamenii sunt egali intre ei. Mai mult, toti oamenii sunt interconectati. In felul acesta, notiunea de comparatie isi pierde sensul. Nimeni nu este superior sau inferior altuia.

50 de afirmatii pozitive cu care sa iti incepi dimineata pentru o viata mai fericita

6. Indreapta-ti atentia catre scopuri importante

Atunci cand muncesti din greu pentru a realiza ceva pentru tine sau pentru comunitate, vei descoperi ca esti mai fericita decat ai fost pana atunci.

7. Fii generoasa!

Atunci cand devii o persoana mai generoasa, iti vei deschide sufletul catre sentimentele de bucurie si binecuvantare pe care Universul ti le ofera.

Foto: Shutterstock.com