5 dintre cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile

1
De Alice Moisescu
29 ian. 2019

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, iubim povestile de dragoste! Ne fac sa visam, ne incarca cu energie pozitiva, cu emotii si trairi puternice, ne inspira si ne provoaca.

Povestile de dragoste sunt intotdeauna complexe, pline de substanta si… cuceresc  inimi! 🙂 De fiecare data!

Va vom prezenta in continuare cateva dintre cele mai frumoase si mai sublime romane de dragoste din toate timpurile:

6 carti intelepte, care m-au ajutat in momentele grele

1. La rascruce de vanturi, Emily Brontë

Ed. Cartex, 25 lei la Carturesti

Una dintre cele mai pasionale si mai intense povesti de dragoste din toate timpurile! Un roman cu un amestec de sentimente puternice, precum cel de iubire, cel de ura, de razbunare, dar si de durere… Toate acestea nu-ti vor da voie sa lasi cartea din mana pana ce nu o termini.

Heathcliff si Cathy sunt, cu siguranta, unul dintre cele mai interesante cupluri despre care s-a scris vreodata!

2. Apa pentru elefanti, Sara Gruen

Ed. Humanitas Fiction, 34 lei, librarie-online.com

Aparut in 2006, romanul americancei Sara Gruen a fost luni intregi numarul 1 in topurile de vanzari din New York Times. A fost ecranizat in 2011, avandu-i in rolurile principale pe Robert Pattinson, Reese Witherspoon si Christoph Waltz.

Apa pentru elefanti spune povestea fascinanta a tanarului Jacob Jankowski, care in anii ’30 isi face ucenicia vietii intr-unul dintre cele mai vestite circuri americane. Angajat sa aiba grija de animale, Jacob va descoperi sub marea cupola un univers cu personaje bizare si fascinante, dar mai ales va descoperi dragostea adevarata pentru care trebuie sa-si riste chiar viata si pe care trebuie sa aiba puterea de a o smulge din bratele unui barbat crud.

6 carti pline de intelepciune care iti pot schimba viata

3. Dragostea in timpul holerei, Gabriel Garcia Marquez

Ed. RAO, 39 lei, Carturesti.ro

Povestea iubirii de o viata a lui Florentino Ariza pentru Fermina Daza ne arata in acest roman savuros ca niciodata nu este prea tarziu sa o iei de la capat. Cei doi protagonisti traiesc o poveste plina de pasiune in tinerete, insa de scurta durata. Femina se casatoreste cu un alt barbat, pentru care incepe sa nutreasca si sentimente. Florentino, pe de alta parte, se implineste din punct de vedere profesional, avand astfel o viata plina de succes, ce ii va aduce noroc si in cuceriri. Barbatul insa nu inceteaza niciun moment sa o iubeasca pe Fermina, pe care o intalneste dupa mai bine de 50 de ani, cand aceasta ramane vaduva. Iar povestea lor… de-abia acum incepe!

Una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala, un MUST!

4. Iubita locotenentului francez, John Fowles

Ed. Polirom, 22,95 lei la Carturesti

Unul dintre cele mai cunoscute romane de dragoste ale lui John Fowles, Iubita locotenentului francez, exploreaza regulile rigide ale epocii victoriene prin intermediul triunghiului amoros format din Charles Smithson, logodnica sa, Ernestina, si misterioasa doamna Woodruff, o femeie despre care se spunea ca a fost parasita de un locotenent.

O opera de arta splendida, lucida, care ofera cititorului satisfactii profunde… O carte pe care iti vei dori sa o recitesti aproape imediat dupa ce ai incheiat-o!

5. Sub aceeasi stea, John Green

Ed. Trei, 33 lei, Carturesti.ro

Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, o tanara in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie este in „faza terminala”.

Insa atunci cand apare fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceesi boala cumplita, viata lui Hazel se schimba complet. Aceasta se indragosteste iremediabil de Augustus si incep impreuna o cursa cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti…

Un amestec de melancolie, dragoste, intelepciune si umor… Ce sa mai, un roman savuros!

6 carti despre relatii care te vor invata totul despre iubire

Foto: Shutterstock.com