“Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza” – Cele 7 principii ermetice care iti vor schimba viata

1
De Mia Nicolescu
5 iun. 2022

Cele sapte principii sunt fundamentul hermetismului, o ramura a filosofiei spirituale care dateaza inca din secolul I i.Hr.

Ele au fost conturate de renumitul autor Hermes Trismegistus, despre care se crede ca a scris tablitele de smarald si Corpus Hermeticum.

Munca lui avea sa influenteze atat cultura antica greaca, cat si pe cea egipteana, ambele adoptandu-l ca zeu al intelepciunii (in Grecia a fost numit Hermes, iar in Egipt, Thot.)

De-a lungul timpului, cele sapte principii ermetice au fost transmise din gura in gura, de la profesor la student, si, in cele din urma, intr-o zi de la inceputul secolului al XX-lea, invataturile au fost transcrise intr-o carte numita Kybalion, scrisa de Cei trei initiati. Astazi, ei raman o sursa oculta de intelepciune, separata de orice religie reala, dar totusi puternica.

Asadar, hai sa vedem care sunt cele 7 principii ermetice si cum sa le folosesti pentru a-ti imbunatati viata:

PRINCIPIUL MENTALISMULUI

“Totul este minte – Universul este mental” — Kybalion

Principiul mentalismului afirma ca universul este asemanator cu o proiectie mentala. Este ca manifestarea 101, care se refera la folosirea propriilor ganduri pentru a-ti modela realitatea. Pentru ca ceva sa fie, un gand trebuie sa-l preceada. Prin acest principiu, se crede ca Dumnezeu este constiinta sau gandire, iar universul este o manifestare a mintii lui Dumnezeu. Folosind aceasta lege, si noi putem valorifica puterea mintii noastre pentru a crea viata pe care ne-o dorim.

De ce “cealalta femeie” nu este de vina cand un barbat insala

CUM SE APLICA

Ia in considerare gandul initial care te-a determinat sa citesti acest material, indiferent de dispozitivul pe care l-ai deschis. Sau chiar gandul care iti influenteaza cel mai mult starea de spirit acum.

Cand recunoastem cat de mult se manifesta gandurile noastre in fiecare zi, fie intern – ca stare fiziologica sau emotionala, fie extern – ca lucrurile pe care le facem sau locurile in care mergem, vedem ca atunci cand ne putem controla mintea, ne controlam viata. Putem imbunatati principiul mentalismului prin practici spirituale precum meditatia, care ne ajuta sa antrenam mintea.

PRINCIPIUL CORESPONDENTEI

“Ce este sus, este si jos, ce este jos, este si sus” — Kybalion

Principiul corespondentei este strans legat de principiul mentalismului si afirma ca ceea ce avem in ganduri si in minte va deveni realitatea noastra. El explica numeroasele planuri ale existentei, inclusiv cele ale frecventelor vibrationale inferioare si mai mari si modul in care sunt conectate.

CUM SE APLICA

Aplicarea acestei legi consta in intelegerea conexiunii tale cu lumea din jur si modul in care ai grija de tine si univers prin gandurile tale si, ulterior, actiunile tale. Cand avem o intelegere ferma a modului in care interactionam cu viata si a modului in care aceasta ne afecteaza, putem recunoaste si depasi tiparele, putem trai aliniati cu sinele nostru si putem simti armonie in tot ceea ce exista.

PRINCIPIUL VIBRATIILOR

Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza.” – Kybalion

Principiul vibratiei afirma ca toate lucrurile, atat materia fizica, cat si energia spirituala, au o anumita vibratie. Stiinta de baza ne spune ca atomii sunt in miscare constanta, la fel ca si universul insusi. Chiar si inimile noastre, pe masura ce bat, elibereaza vibratii diferite in functie de starea noastra emotionala. Si atunci cand “vibram inalt”, putem evita frecventele de nivel scazut care nu ne folosesc.

CUM SE APLICA

Pentru a aplica acest al treilea principiu, nu este suficient doar sa faci lucruri, ci este necesar sa atragi ganduri care sa-ti permita sa fii intr-o stare de relaxare, in care corpul tau vibreaza in mod pozitiv. Aplicarea primelor doua principii te pot pregati pentru acest lucru. Cu acest principiu, recunoastem ca avem puterea de a ne controla vibratia, si nu vibratia ne controleaza pe noi.

6 motive pentru care unele femei sunt mereu respinse de barbati

PRINCIPIUL POLARITATII

“Totul este dual, orice lucru are poli, orice lucru are un contrariu, polii opusi sunt identici prin natura lor, dar diferiti prin grade, extremele se intalnesc, toate adevarurile sunt pe jumatate adevarate, toate paradoxurile pot fi impacate” – Kybalion

Principiul polaritatii explica faptul ca lucrurile aparent opuse sunt, de fapt, identice, dar diferite prin grade. Un exemplu simplu in acest sens este cald si rece. Frigul este doar absenta caldurii, iar ambele sunt un singur lucru – temperatura. Materia fizica si energia spirituala sunt acelasi lucru, energia spirituala vibrand la un nivel mult mai inalt, astfel incat nu poate fi perceputa de simturile noastre. Dragostea si ura sunt doua moduri de a trai acelasi lucru, o relatie. Acesta este fundamentul alchimiei sau capacitatea de a-ti transmuta experientele dupa bunul plac.

CUM SE APLICA

Aplicarea principiului polaritatii necesita un anumit grad de rezistenta mentala si implica schimbarea modului in care privesti ceva. Spre exemplu, ura pe care o poti simti pentru cineva: exista vreo modalitate prin care o poti transforma in sentimente de dragoste? De fiecare data cand o emotie vibrationala inferioara te doboara, poti sa o recunosti, sa o simti si sa o transmuti intr-una pozitiva?

PRINCIPIUL RITMULUI

„Totul se scurge inauntru sau in afara; orice lucru are durata sa, totul urca si coboara; balansul pendulului se manifesta in toate; masura oscilatiei sale la dreapta este masura oscilatiei sale la stanga; ritmul compenseaza.” – Kybalion

Strans legat de principiul polaritatii, al cincilea principiu afirma ca intre polii opusi exista un ritm inerent. Mareele se misca inauntru si ies. Inspiram si expiram. Totul este in miscare. Natura are anotimpurile ei si la fel si noi. Intelegerea acestui principiu ne permite sa recunoastem ritmurile naturale ale vietii noastre si ale universului, astfel incat sa putem lucra cu ele, mai degraba decat sa le facem sa lucreze impotriva noastra.

CUM SE APLICA

Sa stii ca nimic nu dureaza pentru totdeauna, schimba felul in care gandesti si reactionezi. Pe masura ce aplici acest principiu in viata ta, vei putea lucra cu propriile stari emotionale pentru a evita o balansare dramatica a pendulului sentimentelor. Se crede ca, in cele din urma, maestrul va putea transcende complet dualitatea, dar daca abia ai inceput, incearca sa devii mai constient de starea ta emotionala si sa folosesti polaritatea si ritmul pentru a incepe sa te simti mai confortabil cu fluxurile naturale din viata ta.

PRINCIPIUL CAUZEI SI EFECTULUI

„Orice cauza are efect, orice efect are o cauza.” – Kybalion

Totul este legat prin principiul cauzei si efectului, pentru ca fiecare cauza a unui lucru este doar efectul altuia, intorcandu-se intotdeauna de unde a inceput.

Esti o cauza? Sau esti un efect? Acest principiu se refera la recunoasterea efectelor gandurilor si comportamentului nostru si a modului in care le putem schimba pentru a produce efecte mai mari.

CUM SE APLICA

Cand ceva nu merge conform planului sau te simti nefericita, gandeste-te care a fost cauza. De multe ori, ne trezim reactionand la lumea din jurul nostru, prinsi intr-o reactie dus-intors la circumstantele noastre, mai degraba decat sa ne construim propriul drum. Cand luam masuri pentru a obtine efectul pe care ni-l dorim, trecem de la a ne simti o victima la a ne simti puternici.

PRINCIPIUL GENULUI

“Totul are propriul gen: masculin si feminin.” – Kybalion

Al saptelea principiu afirma ca toate lucrurile au calitati masculine si feminine. Intr-adevar, cele doua sexe pot fi considerate ca o manifestare fizica a acestui principiu, iar cu timpul ajungem sa intelegem cu totii, la nivel intern, ca detinem ambele energii (gandeste-te la creierul stang si creierul drept).

Energia masculina si feminina exista nu numai in planul fizic, ci si in planul mental si spiritual. Unitatea acestor doua energii este esentiala pentru creatie, iar atunci cand unul are un echilibru al ambelor, sunt mai capabili sa aplice toate principiile impreuna pentru un beneficiu maxim.

CUM SE APLICA

Accepta-ti toate partile din tine si intelege ca echilibrul in toate este cheia stapanirii de sine. Buddha a numit aceasta calea de mijloc si totul este despre echilibrul dintre masculin si feminin; al cerului si al pamantului; si a mintii, trupului si spiritului. Cand putem atinge acest echilibru in noi insine, suntem pregatiti pentru a valorifica toate aceste principii si a le folosi spre bine in viata noastra.

Foto: Pexels.com