Cum faci puterea subconstientului sa lucreze in favoarea ta

puterea subconstientului
1
De Roxana Harcovei
13 sept. 2018

Valorile si credintele dupa care ne traim viata, limitele pe care ni le punem, felul in care analizam ceea ce se afla in jurul nostru, toate aceste lucruri provin din subconstientul nostru.

Datorita experietelor anterioare sau a ceea ce ni s-a spus la o varsta foarte frageda ca este bun si corect.  Subconstientul poate fi asemanat cu un icebearg. Varful acestuia, care este vizibil, este constientul si sta deasupra apei, pe cand subcontientul este sub apa si este invizibil.

Subconstientul face sa functioneze constientul, iar diferenta dintre acestea doua este ca subconstientul se formeaza fara sa vrei si este influentat de mediu, de experientele anterioare, de tot ceea ce ti s-a spus la o varsta foarte frageda ca este bun si corect. Constientul insa este mai mult influentat de tine, de alegerile pe care le iei.

„Pentru o intelegere cat mai corecta a fenomenelor ce se petrec in mintea noastra, vom asemana mintea cu o gradina. Dumneavoastra sunteti gradinarul care planteaza in tot cursul zilei diferite seminte (gandurile intretinute in subconstientul propriu). Ceea ce acum semanati in subconstient veti recolta, ca efecte, mai tarziu, in corpul si destinul dumneavoastra.” – Joseph Murphy

Este important sa stim ca subconstientul functioneaza oricand si oriunde, chiar si noaptea, in timp ce dormim. Ce trebuie sa stii despre subconstient si cum functioneaza acesta?

Subconstientul se formeaza in functie de obiceiurile tale

”Chiar in acest moment subconstientul tau lucreaza fie pentru tine, fie impotriva ta. Prin intermediul constientului, el simte si inregistreaza toate experientele fizice, intelectuale, mentale si emotionale si stocheaza informatiile pentru a le folosi ulterior. Totalitatea acestor experiente determina nivelul de constiinta la care te afli in prezent” – dr. Robert Anthony

Caracterul nostru s-a format in urma unor actiuni repetitive, iar mintea subconstienta se formeaza inca din primii ani de viata. Comportamentul nostru s-a format intre  0-8 ani. De asemenea, subconstientul este cel care dirijeaza actiunile si atitudinile tale, functiile fiziologice si felul in care interactionam cu ceilalti.

Subconstientul poate fi vindecator

O sa va dau un exemplu in care un ministu din Statele Unite ale Americii a fost vindecat datorita puterii miraculoase a subconstientului. Acesta suferea de cancer pulmonar.

Acesta descrie metoda sa de a transfera gandurile pozitive la nivelul mintii sale subconstiente: “De doua sau de trei ori pe zi mi-am pus trupul si sufletul intr-o stare completa de relaxare, repetand aceste cuvinte: Picioarele mele sunt complet relaxate, talpile picioarelor mele sunt complet relaxate. Muschii stomacului meu sunt complet relaxati. Inima mea bate linistita, iar respiratia mea este calma si relaxata. Capul meu este complet relaxat si tot trupul meu este complet relaxat si calm.  Dupa o perioada de cinci minute, timp in care atingeam o stare profunda de relaxare, imi repetam diferite cuvinte, ca de exemplu: “Perfectiunea planurilor lui Dumnezeu isi gasesc expresia in mine. Mintea mea subconstienta este plina de ganduri care reflecta starea mea perfecta de sanatate.”

Subconstientul controleaza 70% din viata noastra

„Studiile arata ca oamenii functioneaza pe pilot automat peste 70% din timp, perioada in care nu isi dau seama ca si-au pierdut libertatea de a alege ce li se intampla si cum reactioneaza la ceea ce li se intampla. Traim ca si cum am fi un fel de roboti, programati prin educatie si autoprogramati in baza experientei.” – Ovidiu Brazdau, cercetator si psiholog din Romania

Subconstientul vorbeste prin vise

„Visele ne ajuta sa procesam emotii, sa le codam si sa construim memorii despre acestea. Ceea ce vedem si experimentam in vise nu este neaparat adevarul, dar emotiile atasate acestei experiente sunt cu siguranta adevarate. Povestile din visele noastre incearca sa scoata la iveala emotia legata de un anumit eveniment, creand o amintire despre acea intamplare.” – Scientific America

Subconstientul ia informatiile ’’mot-a-mot’’

De exemplu, chiar daca suntem constienti ca fotografiile din reviste sunt photoshopate, pe moment ramanem surprinsi de imginea pe care o vedem in fata, chiar daca e una falsa, pentru ca primul impuls vine din partea subconstientului, care crede exact ceea ce vede, dupa aceea intervine constientul, care analizeaza imaginea in detaliu.

Subconstientul gandeste in emotii si nu in argumente

Subconstientul creaza emotiile, iar constientul le controleaza. Acesta este motivul pentru care emotiile pot sa te faca sa actionezi irational daca nu esti constient de ele.

Cum poti folosi puterea subconstientului la maxim in doar cativa pasi?

– Subconstientul tau controleaza procesele organismului si cunoaste raspunsurile la intrebarile tale si te poate ajuta sa rezolvi lucrurile dificile cu care te confrunti.

– Inainte sa te culci, gandeste-te la ce iti doresti sa se intample si vei putea observa cum lucreaza subconstientul: el te va conduce intr-acolo, fie prin ganduri sau idei despre ce trebuie sa faci pentru a ajunge unde iti doresti.

– Acorda o atentie deosebita gandurilor si ideilor tale, pentru ca ele intra in subcontient, iar in final rezulta totalitatea emotiilor si evenimentelor care urmeaza sa se intample in viata ta. Practic, totul depinde de tine si de felul in care iti administrezi constientul, pentru a avea un subconstient sanatos.

– Fii pozitiv si optimist in toate aspectele vietii tale, pentru ca aceste lucruri vor fi puse in aplicare de catre subconstientul tau. Subconstientul influenteaza realitatea in care traiesti.

Interesant, nu-i asa?!

Foto: Shutterstock.com