De ce compania persoanelor atragatoare te face sa arati si tu mai sexy

1
De Mia Nicolescu
31 mart. 2022

“The Cheerleader Effect” (efectul de majoreta) este un lucru real si are legatura directa cu modul in care functioneaza creierul nostru.

Cel care a facut celebru termenul de “The Cheerleader Effect” este personajul lui Neil Patrick Harris, Barney Stinson, din “How I Met Your Mother”. Acesta sugereaza ca oamenii sunt mai atragatori atunci cand pozeaza  sau se afla intr-un grup, in comparatie cu momentele in care pozeaza sau sunt observati singuri.

Bineinteles, majoretele sunt din principiu frumoase si atragatoare, dar, potrivit cercetarilor, aflate intr-un grup, coeficientul lor de atractie creste.

Exercitiul facial pe care un estetician il face in fiecare zi pentru un ten sculptat si ferm

Cum functioneaza efectul de majoreta

“Efectul de majoreta” este o iluzie vizuala care demonstreaza ca ceea ce vedem nu este intotdeauna o reflexie reala a ceea ce avem in fata noastra. Potrivit unui studiu realizat in 2013, condus de profesorii Drew Walker si Edward Vul, creierul nostru tinde sa faca o medie a trasaturilor faciale ale persoanelor dintr-un grup, percepand astfel chipul unei persoane ca fiind mai apropiat de mediu decat ar face-o in mod normal.

La studiu au participat 130 de studenti ai Universitatii din California. Acestia fost invitati sa priveasca chipurile a 100 de oameni in doua ipostaze (poza de grup si poza portret) si sa indice nivelul de atractie al acestora. Rezultatele au aratat ca reprezentantii ambelor sexe sunt vazuti mai atragatori atunci cand se afla in compania unor prieteni sau a altor persoane. Mai mult, autorii studiului sunt de parere ca gradul de atractie al unei persoane creste cu 2% atunci cand aceasta pozeaza in grup.

Cum functioneaza efectul de majoreta? Daca esti observata intr-un grup de oameni cu trasaturi diferite de ale tale, micile tale defecte faciale sau caracteristicile unice nu vor fi vizibile asa cum tu le percepi atunci cand te uiti in oglinda. Spre exemplu, o persoana cu ochii mari va arata foarte bine intr-o fotografie, avand alaturi pe cineva cu o dimensiune a ochilor mai mica.

Pe intelesul tuturor, asa cum explica Barney Stinson intr-unul dintre episoadele celebrului serial „How I Met Your Mother”, unele femei par atragatoare cand ies in grup, insa neinsotite nu atrag atentia la fel de mult.

Foto: Instagram/@helenowen