7 lucruri pe care le confunzi cu iubirea

1
De Alice Papuc
30 iun. 2023

Experietele prin care treci iti influenteaza perceptia cu privire la iubire. Adesea, oamenii care nu au primit iubire ajung sa o confunde cu diverse sentimente.

In lipsa intelegerii pe deplin a unui concept atat de special precum iubirea, risti sa confunzi diferite lucruri cu aceasta. Descopera 7 lucruri pe care le confunzi cu iubirea si care, in realitate, nu iti vor asigura fericirea!

Atentia

Doar pentru ca cineva iti acorda atentie, nu inseamna ca este indragostit de tine. In continuare, doar pentru ca iti place atentia cuiva, nu inseamna ca ai sentimente reale pentru respectiva persoana.

6 indicii ca tu si partenerul tau aveti nevoie de terapie de cuplu

Atractia

Chiar daca ideea de “dragoste la prima vedere” este adanc inradacinata in mentalul colectiv, atractia este adesea confundata cu iubirea. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, atractia este pur si simplu atractie: doar pentru ca iti place de un barbat din punct de vedere fizic, nu inseamna si ca vei putea avea o relatie cu el.

Nevoia

Inca din copilarie, cei mai multi oameni invata ca iubirea este primita in schimbul unor actiuni, gesturi, atitudini. Oamenii au nevoie sa se simta utili si sa simta ca “merita” iubirea. Cu toate acestea, nevoia nu simbolizeaza iubire. Cineva poate avea nevoie de tine si totusi sa nu te trateze deloc cu dragoste, ba dimpotriva.

Presiunea sociala

Probabil ca ai asistat sau chiar ai fost si tu vreodata in situatia in care sa te grabesti sa ai o relatie. Simti cum viata trece pe langa tine si simti ca trebuie sa faci ceva, acum. Sau poate ai vazut oameni care se grabeau sa se casatoreasca, desi in realitate nu erau deloc pregatiti pentru acest pas. Este vorba despre presiune sociala si despre acea stare de “urgenta”. Totul se intampla foarte intens si rapid, iar la final ajungi sa iti dai seama ca a fost doar o stare de moment, nicidecum o iubire profunda sau o relatie serioasa.

Atasamentul anxios

Atasamentul anxios este adesea confundat cu iubirea. Pur si simplu, te simti dependenta de cineva si te temi ca acesta sa nu plece. In realitate, nu il iubesti, ci doar iti doresti sa nu ramai singura sau te temi sa treci mai departe. Nu vrei sa iesi din zona de confort si preferi un lucru care iti este deja cunoscut, chiar daca nu esti cu adevarat fericita.

Chimia

Dorinta sexuala si chimia pe care o ai cu o persoana te poate face sa te simti indragostita. Cu toate acestea, daca relatia dintre voi doi nu evolueaza, nu este iubire, ci doar chimie.

5 factori care determina chimia intre doi oameni: Ce te face atragatoare

Faptul ca te face sa te simti dorita

De cele mai multe ori, femeile sunt obisnuite cu un minimum de efort. Atunci cand gasesc un partener care le trateaza decent sau care le face sa se simta dorite, ele cred ca relatia este una serioasa si ca sunt cu adevarat indragostite. In realitate, iubirea are la baza comunicare, respect, efort, empatie si dorinta de evolutie.

Foto: depositphotos.com