Cum sa mai fii suparat cand copilul tau iti zambeste si te imbratiseaza fara niciun motiv?

1
De Cosmina Kovacs
9 sept. 2019

De fapt, o face asa… doar pentru ca te iubeste. Cum sa aduci problemele de la serviciu acasa cand copilul tau vine la tine intr-un suflet inainte sa-ti dai pantofii jos? Asa… doar ca sa-l iei in brate si sa-i oferi o portie de pupicuri.

Fericirea e atunci cand copilul tau isi infasoara bratele mici in jurul gatului tau. Fericirea e atunci cand copilul tau iti zambeste doar pentru ca te iubeste. Sau pentru ca se bucura sa te vada. Fericirea e atunci cand copilul tau deschide gurita si mananca cu incredere ce-i dai tu. Fara sa puna la indoiala nimic. Fericirea e atunci cand copilul isi pune capul pe pieptul tau si asteapta doar sa-l cuibaresti bine acolo.

Fericirea e atunci cand copilul tau te cauta cu privirea, dar si atunci cand danseaza si se simte bine fara sa-i pese ce cred ceilalti. Fericirea mai e si atunci cand realizezi ca dintr-un copil s-a transformat intr-un om bun. Fericirea e atunci cand stii ca ai lasat in urma ta un adult capabil sa schimbe ceva in lumea asta. In bine.

Cred ca fericirea imbraca multe haine.

Aceasta poate fi una dintre ele. Cred ca poti fi un om cu adevarat fericit cand lasi ceva bun in urma ta, iar asta poate insemna, desigur, si un copil. Un copil care sa imprastie cu bunatate pe oricare drum ar pasi.

Si mai cred ca fericirea este si atunci cand un medic salveaza o viata. Fie ca are sau nu copii. Pentru ca medicul acela nu doar salveaza o viata, ci poate ca in felul acesta nu lasa un copil fara mama sau tata, poate ca in felul acesta nu lasa un parinte fara un copil. Poate. Atatea posibilitati!

Mai cred ca fericirea este si atunci cand intinzi o mana celui care are nevoie sa fie ridicat. Fie el strain, fie cineva aproapiat. Nu conteaza. Rezultatul este acelasi. Poate ca omul acela pe care il ridici la un moment dat va schimba lumea. O va face mai buna. Poate ca la randul lui va ridica pe altcineva de jos.

Fericirea e atunci cand in loc de razbunare alegi iertarea. Iertarea salveaza suflete. Si da, de multe ori este contagioasa. Iarta tu ca sa invete si altii sa ierte.

Fericirea este o alegere, nu o destinatie. Nu te astepta sa o gasesti daca alergi tot timpul. Opreste-te si trage-ti sufletul. Da-ti timp. De altfel, fericirea mea nu trebuie sa fie si fericirea ta. Daca mie imi place sa ma imbrac tot timpul cu o rochie galbena, oare inseamna ca toate trebuie sa fim la fel?

Foto: Shutterstock.com