Cum sa nu iti mai faci griji cu privire la ce cred alti oameni despre tine

1
De Cristina Tudor
22 feb. 2022

Daca iti pasa de ce cred altii vei ajunge sa depinzi mereu de ei si chiar sa iti traiesti viata dupa cum iti dicteaza ei.

Alegem cu atentie ce haine sa purtam pentru a ne asigura ca aratam bine in ochii celorlalti. Ne ingrijoram dupa o intalnire cu colegii de munca, gandindu-ne ca poate acestia vor crede ca nu suntem suficient de inteligenti sau de talentati. Pe social media postam doar cea mai buna poza din cele 100 pe care le facem si adaugam si un filtru pentru a primi cele mai multe like-uri si pentru a ne demonstra ca suntem placuti.

Traim in capul altor oameni. Si tot ceea ce facem este sa ne judecam foarte aspru. Ne simtim inconfortabil in propriul nostru corp. Ne cerem scuze pentru ca suntem noi insine. Simtim ca nu suntem suficient de buni. Nici destul de inteligenti. Nici foarte frumosi. Suntem critici incredibili cu propria persoana fara sa ne gandim ca parerile altor oameni despre noi nu conteaza. De fapt, nici nu ar trebui sa ne intereseze. Opiniile altora nu au nimic de-a face cu cine suntem, ci din contra – acestea au de-a face cu ei, cu trecutul lor, cu problemele lor, cu istoria lor, cu judecatile lor, cu asteptarile lor, cu placerile lor.

Ce avem de facut? Iti spunem mai jos.

1. Cunoaste-ti valorile

Da-ti seama cat de mult contezi. Ai incredere in tine, in deciziile tale si nu mai pune la indoiala tot ce spui sau faci.

Daca pretuiesti curajul si perseverenta, nu iti va mai pasa de ce spun alti oameni despre tine. Daca pretuiesti pacea interioara si trebuie sa spui „Nu” unei persoane care iti cere timp din timpul tau si tu stii ca nu mai poti oferi absolut nimic, poti face asta fara sa simti ca vei fi judecata pentru ca esti o persoana egoista.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.