De ce dispare sexul in casnicie si cum poti preveni asta?

lipsa sexului in casnicie
1
De Alice Moisescu
10 apr. 2019

Fie ca recunosc, fie ca aleg sa nu vorbeasca despre asta, foarte multe cupluri se confrunta cu lipsa sexului in casnicie. 

Sexul inseamna comunicare, atasament, timp de calitate petrecut impreuna. Sexul inseamna uniune, sexul face o casnicie vie si solida. Ce se intampla, insa, atunci cand acesta lipseste cu desavarsire din peisaj? Sau care sunt principalele motive pentru care se ajunge la lipsa sexului? Despre asta vom vorbi in articolul nostru de astazi.

Afla si tu care sunt motivele absentei sexului intr-o casnicie si ce poti face pentru a preveni lucrul acesta!

Cuplurile care au o viata sexuala implinita au acest lucru in comun, potrivit stiintei

Ce inseamna o casnicie fara sex?

Daca ne raportam la spusele specialistilor, acestia sustin ca acele cupluri care fac sex de mai putin de noua ori pe an pot fi incadrate in categoria celor care au o casnicie fara sex.

„Sunt oameni care fac sex doar odata pe an, la aniversarea lor, si sunt multumiti cu acest fapt”, spune dr. Justin Lehmiller, sexolog si autor al cartii ‘Tell Me What You Want’.

Conecteaza-te cu partenerul pentru o viata sexuala implinita

Cele mai frecvente cauze ale lipsei sexului intr-o casnicie

Inainte sa aruncati vina unul asupra celuilalt, luati in considerare si principalele cauze care ar putea conduce la absenta sexului din casnicia voastra:

1. Oboseala

Lipsa somnului poate influenta considerabil libidoul. Daca te simti in permanenta obosita, lipsita de energie, se prea poate sa iti pierzi dorinta sexuala.

De aceea, este foarte important sa te odihnesti cel putin 7-8 ore pe noapte. Daca iti recapeti energia, si viata ta intima va avea de castigat.

2. Stresul

Elimina factorii de stres, fa bai calde si relaxante si ajuta-ti corpul si mintea sa se elibereze total. Stresul nu face decat sa iti distraga atentia de la viata intima. Lucreaza cu tine!

3. Depresia

Si depresia este un alt factor care influenteaza viata sexuala. Daca ai un partener care sufera de depresie, ajuta-l! Nu pune presiune pe el si intelege-l! Pe parcurs, vei simti schimbari in bine si in viata intima.

4. Cresterea in greutate

Cresterea in greutate il poate face pe unul din parteneri sa nu se mai simta bine in pielea sa si, implicit, in fata celuilalt. Indeosebi femeile se confrunta cu aceasta problema.

Pentru ca nesigurantele sa fie eliminate, vorbiti deschis, sfatuiesc specialistii.

5. Plictiseala

Poate cea mai des intalnita problema a casniciilor lipsite de sex: plictiseala! Cuplurile care au o relatie sau o casnicie de lunga durata reusesc cu greu sa isi condimenteze viata intima.

8 cele mai frecvente greseli care iti afecteaza viata sexuala

Daca lipsa iubirii nu este cauza lipsei de sex din casnicia voastra, atunci vorbiti deschis despre asta. Comunicarea rezolva aproape orice problema, insa este obligatoriu sa va concentrati pe gasirea unei cai de mijloc.

Si pentru ca femeile au nevoie sa se simta mai mult decat dorite, au nevoie sa se simta alintate, apreciate, complimentate si iubite… un prim pas ar fi ca din relatia voastra sa nu lipseasca acest lucru.

Daca nu gasiti o solutie pentru a remedia acest aspect, apelati la un terapeut. Acesta va poate ajuta sa gasiti calea cea mai optima pentru rezolvarea problemelor voastre sexuale. Si raspunsurile de care aveti nevoie pentru a va reinventa viata intima.

Lipsa sexului este una trecatoare, trebuie doar sa va implicati! Totul depinde doar de voi!

Foto: Shutterstock.com