Lectii pretioase de prietenie de la Oprah Winfrey si alte persoane celebre

lectii de prietenie
1
De Daniela Mitran
29 apr. 2019

Prietenia este cel mai de pret dar pe care il poti avea in viata. Te imbratiseaza cu dragoste si caldura, te apropie de oameni si te ajuta sa-i cunosti mai bine. Sa te cunosti mai bine. Sa fii deschisa si sa vorbesti despre tot ce simti. Sa traiesti. Sa fii tu insati.

Prietenii adevarati sunt precum perlele, sunt foarte greu de gasit, insa bunatatea lor este nepretuita. Sunt foarte multe lectii pe care le poti invata despre prieteni, iar multe dintre ele vin de la persoane celebre.

Poate ca nu cu totii suntem pregatiti sa vorbim deschis despre prietenie si despre importanta ei. Si totusi vedetele ne-au aratat cat este de frumos sa vorbesti despre ce iti incanta sufletul.

Lectii pretioase de prietenie

Mai multe persoane celebre au ales sa ofere lectii pretioase de prietenie, iar printre ele se numara Oprah Winfrey si Bill Gates. Nici Modelul Gigi Hadid nu a ignorat acest trend. Recent, a declarat pentru Harper’s Bazaar Australia ca “nu trebuie sa ai o suta de prieteni… daca ai 5 sau 10 dar care sunt foarte buni si te inteleg in moduri diferite esti mult mai castigat. Nimeni nu se trezeste in fiecare zi simtindu-se puternic si de nestavilit – e pur si simplu imposibil – dar cred ca daca te inconjori de oameni care te inspira si te fac fericit, faci fata tuturor provocarilor mult mai usor”.

Jennifer Aniston: prietenii sunt familia pe care ai ales-o

Renumita si adorabila actrita a oferit intr-un interviu pentru Us Weekly din 2011 cateva lectii pretioase de prietenie. Ea a vorbit deschis despre importanta relatiilor cu persoanele apropiate si despre cum ar trebui ele sa fie. “Ce ne-am face cu totii daca nu am avea prieteni, oameni care sa te ridice cand cazi la pamant? Ce s-ar intampla cu noi? Fiecare provenim din medii si familii departe de a fi perfecte si avem nevoie de un umar pe care sa plangem, avem nevoie de oameni care sa devina familia pe care ne-am fi dorit sa o avem. Nu exista nimic mai important decat un prieten cu adevarat bun si loial, pe care sa te poti baza mereu.”

Oprah Winfrey: orice calatorie incheiata cu bine este un semn ca prietenia e adevarata

Oprah Winfrey nu mai are nevoie de nicio prezentare, este cunoscuta in intreaga lume si adorata de foarte multi oameni. Si nu doar aparitiile sale TV au facut-o celebra, ci si modul in care reuseste sa interactioneze cu oamenii, sa fie prezenta si sa ofere lectii pretioase de prietenie, de viata sau de dragoste. “Tot ce stiu este ca o prietenie care rezista mai mult de 11 zile unor situatii extreme sau neplacute si ambele persoane rad la final, acea prietenie inseamna cu adevarat ceva”, a declarat Oprah.

Bill Gates: unii prieteni te incurajeaza sa te dezvolti

Bill Gates a vorbit despre prietenie in cadrul unei discutii publice cu Warren Buffet la universitatea Columbia in urma cu doi ani. “Unii prieteni scot ce e mai bun din tine. Altii te provoaca si te incurajeaza constant sa te dezvolti, sa fii mai bun. Este bine sa investesti in acele prietenii. Este un sentiment minunat.”

Dalai Lama: prietenia este construita pe incredere

“Prietenia este construita pe incredere. Nu este vorba de bani, de putere sau de educatie. Doar o prietenie bazata pe incredere va rezista in timp”, a scris Dalai Lama intr-un tweet pe care l-a postat in 2016.

Mindy Kaling: O prietenie solida valoreaza mai mult decat trei prietenii slabe

„Un prieten cu care ai multe in comun e mai bun decat trei cu care te chinui sa gasesti subiecte de conversatie”, a scris actrita in cartea sa, Is Everyone Hanging Out Without Me?, publicata in 2012. Si are dreptate. Expertii spun ca nu ai nevoie de foarte multi prieteni pentru a te simti implinit si ca ar trebui sa te concentrezi sa intaresti legaturile care te fac fericit.

Amy Poehler: Cei mai buni prieteni te ajuta sa visezi la mai mult

Poehler a scris in cartea sa, Yes Please, despre cum prietena ei de-o viata Tina Fey are puterea de a o ajuta sa-si doreasca mai mult de la viata. „Uneori Tina e ca un expert de bungee jumping foarte talentat. Tot ce trebuie sa faca e sa-mi spuna ca putem sa facem orice si sunt gata de actiune.”

Foto: Instagram – Oprah