5 lucruri care se intampla in momentul in care inveti sa fii singura

1
De Cristina Tudor
16 iun. 2020

Nu-ti fie teama de singuratate. Este cel mai frumos cadou pe care ti-l poate oferi Dumnezeu.

Iata care sunt cele mai importante lucruri care se intampla in momentul in care nu doar ca accepti singuratatea, ci si inveti sa te bucuri de ea:

1. Iti dezvolti anumite puteri de care ai nevoie si nu stiai ca le poti avea

Da, poate fi infricosatoare aceasta perioada. Insa tocmai acesta este motivul pentru care poti invata; uenori lucrurile infricosatoare sunt cele corecte, cele de care ai nevoie, cele care te ajuta cel mai mult sa cresti, sa te dezvolti, sa crezi in tine, sa devii cea mai buna versiune a ta.

2. Relatiile cu oamenii din jurul tau devin mai puternice, mai inchegate. Nu mai exista codependenta

O relatie sanatoasa (fie ca vorbim despre una de iubire, de prietenie, de familie, de munca profesionala) nu te restrictioneaza, nu incearca sa te schimbe, nu iti pune piedici.

Prea des asociem dragostea cu limitarile: „Daca ma iubeste, se va schimba”, „Daca mai iubeste, va face ce spun eu.”. Insa aceasta nu este o iubire reala si sanatoasa. Nici vorba. Invatand sa traiesti singura reusesti sa devii mai sigura pe tine si, implicit, sa fii mai sincera cu oamenii din jurul tau, sa stii ce iti doresti de la ei si sa oferi ce poti oferi si nimic mai mult.

3. Inveti ca singuratatea nu inseamna tristete, depresie, anxietate

O persoana se poate simti singura chiar si atunci cand este inconjurata de 20 de persoane pe care le stii. Este intotdeauna mai bine sa fii singura decat sa fii intr-o companie nepotrivita.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.