10 lucruri pe care sa le incerci cand te simti singura

1
De Cristina Tudor
21 feb. 2020

Sentimentele de izolare pot fi tulburatoare nu doar pentru creierul nostru, ci si pentru suflet.

Studiile arata ca singuratatea si izolarea sociala cresc riscul de hipertensiune arteriala si pot duce chiar si la aparitia unor boli ale inimii.

Sufletul tau are nevoie de asta! Iata 10 modalitati de a usura durerea singuratatii.

Aproximativ 20% pana la 50% dintre noi se simt singuri cel putin o parte din timp si intre 5% pana la 10% se simt singuri frecvent – spune John Cacioppo de la Universitatea din Chicago.

Sentimentele de izolare pot fi tulburatoare nu doar pentru creierul nostru, ci si pentru suflet. Studiile arata ca singuratatea si izolarea sociala cresc riscul de hipertensiune arteriala si pot duce chiar si la aparitia unor boli ale inimii.

Singuratatea vine din propriile noastre perceptii si dorinte. De aceea este important sa ne antrenam creierul si inima in astfel de momente.

Iata care sunt cele 10 modalitati de a usura durerea singuratatii:

1. Nu da vina pe tine

Crede-ma, te vei simti si mai rau. O serie de cauze si conditii s-au adunat in viata ta pentru a crea acest sentiment dureros. Nu este vina ta.

2. Cauta alinare de la cineva „non-uman”

Exista o multime de posibilitati – un animal de companie, o mancare preferata, o carte care iti place sau o emisiune despre natura la tv… sau poate chiar o plimbare in aer liber. Poti gasi consolare in multe lucruri care usureaza durerea singuratatii. Experimenteaza si afla ce te ajuta sa te simti cel mai bine.

3. Conecteaza-te cu o persoana daca poti

Gandeste-te la cineva care te sustine intotdeauna. Sau care pur si simplu te face sa razi. Da-i acestei persoane un telefon sau un mesaj. Daca poti conta pe ea, de ce sa nu o faci mai ales cand stii ca ai nevoie?

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.