4 lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai crescut cu un tata absent

1
De Alice Papuc
28 sept. 2023

Acest articol nu te va vindeca, insa te va ajuta sa te simti mai inteleasa si mai putin izolata.

Absenta tatalui poate avea un impact major in viata ta. Chiar daca mama, bunicii sau alte rude au incercat sa fie alaturi de tine, este posibil sa simti ca ai un “gol” care trebuie umplut. Poate ca nu iti gasesti calea sau poate ca nu intelegi de ce esti diferita de cei din jurul tau. Daca te regasesti in aceasta situatie, iata 4 lucruri pe care trebuie sa le stii si care iti pot aduce o noua perspectiva.

Nu este vina ta

De cele mai multe ori, ajungi sa te invinuiesti, chiar si fara sa iti dai seama. Copiii care au crescut in lipsa tatalui simt ca au facut ceva rau si ca acesta este motivul pentru care tata a plecat. Fie ca parintii tai au divortat, fie ca au existat alte circumstante, erai doar un copil care nu putea controla lucrurile. Parintii sunt cei raspunzatori de bunastarea emotionala a copiilor, si nu viceversa.

Este normal sa simti durere

Este perfect normal sa te simti furioasa, indurerata sau chiar confuza. Ceea ce ai trait a reprezentat, cel mai probabil, o trauma majora in viata ta. Nu ai avut parte de instrumentele necesare pentru a intelege situatia. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a trata aceasta durere este sa gasesti in ea un scop. Alatura-te unei cauze importante si unei misiuni in care crezi cu adevarat. Fie ca iti doresti sa scrii despre acest lucru, fie ca ti-ar placea sa te alaturi unui ONG dedicat copiilor sau femeilor aflate in situatii dificile, poti face lucruri marete. Iar aceste lucruri te pot ajuta usor, usor, sa te vindeci.

Nu toti barbatii pleaca

Cel mai probabil, suferi de o teama de abandon. Chiar daca relatia ta de cuplu merge bine, te astepti ca partenerul tau sa plece la un moment dat. Este posibil sa simti ca nu meriti toate lucrurile bune care ti se intampla. Dar nu toti barbatii pleaca, iar tu nu vei ramane singura.

Fiecare zi este diferita

Absenta tatalui te-a facut sa cresti si sa te dezvolti intr-un mod diferit. Ai parte de o calatorie in care fiecare zi este diferita. Astazi te poti simti vindecata, iar maine durerea poate fi mai apasatoare ca oricand. Ai rabdare, lasa-te sa simti aceste emotii si fii blanda cu tine insati.

Daca iti doresti sa descoperi mai multe informatii despre acest subiect, te invit sa citesti si articolul „Femei care s-au format in absenta unui tata. Ce reprezinta conceptul de „daddy issues” si cum iti afecteaza relatiile”.

Foto: depositphotos.com