Lucrurile marunte care pot crea resentimente in relatia de cuplu

1
De Alice Moisescu
17 apr. 2019

Un lucru care poate schimba cu adevarat ce simti pentru partener sunt resentimentele. Iar acestea nu apar imediat intr-o relatie, insa, in timp, iti pot distruge relatia de iubire.

Potrivit specialistilor, trebuie sa devenim constienti de lucrurile marunte care pot provoca aceste resentimente.

„Adesea, resentimentele distrug emotiile pozitive si caldura pe care o aveai pentru partenerul tau. Comentariile rautacioase, ochii dati peste cap sau frustrarea… toate acestea sunt semne ale resentimentelor intr-o relatie de cuplu”, declara Nicole Issa, specialist in relatii de cuplu.

Lucrurile marunte care, in timp, pot crea resentimente in relatia de cuplu

De cele mai multe ori, nici nu stii ca ai astfel de sentimente in ceea ce il priveste pe partenerul tau. Asta pana in momentul in care… apar conflictele serioase.

Daca si tu vrei sa eviti aceste conflicte, dar si intreg parcursul pana la ele… iata care sunt lucrurile marunte, dar cu greutate, care pot crea resentimente intr-o relatie de cuplu!

Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

 Comentariile sarcastice sau glumele pe seama partenerului

Umorul este necesar intr-o relatie, insa comentariile si glumele pe seama partenerului pot crea resentimente in timp. Asadar, daca o gluma nevinovata poate trece neobservata, comentariile negative, facute des si, mai ales, in fata altor persoane… nu vor fi uitate.

Neasumarea greselilor

Un lucru e sigur: fiecare relatie va intampina obstacole, partenerii nu sunt perfecti, greselile vor fi inevitabile de ambele parti. Conteaza doar cum veti gestiona totul. Conteaza sa va asumati vina atunci cand gresiti, sa va cereti iertare, sa fiti in armonie.

Tineti „scorul”

Daca va certati pana cand unul intre voi ramane in picioare, atunci aparitia resentimentelor nu va fi deloc surprinzatoare. Este important sa invatati sa faceti compromisuri, sa lasati de la voi. Nimeni nu poate avea dreptate intotdeauna, insa cheia unei relatii fericite si longevive este sa gasiti impreuna solutiile cele mai potrivite pentru voi doi.

Cate compromisuri poti face intr-o relatie (fara sa te compromiti pe tine)

Invidia resimtita pe fondul succesului partenerului

Poate ca iubitul tau tocmai a fost promovat in timp ce tu inca te straduiesti sa fii remarcata la locul de munca. Nu trebuie sa faci din asta o competitie…

Incearca sa iti amintesti ca sunteti o echipa, ca succesul unuia este succesul amandurora de fapt, si ca nu trebuie sa existe invidie, gelozie.

Mai mult, atunci cand iubesti… realizarile celuilalt trebuie sa fie bucuria ta!

Discutiile cu alte persoane despre problemele voastre de cuplu

Una dintre cele mai comune greseli intr-o relatie care vine de cele mai multe ori din partea femeilor este aceea ca tind sa impartaseasca mai mult decat ar trebui din culisele… relatiei. A-i dezvalui problemele cele mai intime de cuplu chiar si unei prietene… nu e deloc o idee buna.

Comunicarea este baza oricarei relatii sanatoase, iar daca nu poti discuta deschis si asumat cu partenerul tau, in timp, resentimentele vor interveni intre voi.

7 moduri de a comunica mai bine in relatia cu partenerul de cuplu

In incheiere, resentimentele pot distruge o relatie de iubire sau o casnicie. De ce? Deoarece submineaza tocmai calitatile pe care ar trebui cladita relatia, si anume iubirea, increderea si loialitatea.

Tu alegi sa nutresti sau nu resentimente. Nu putem controla actiunile sau vorbele altora. Ceea ce putem insa controla este modul in care reactionam noi la acestea. Cea mai buna solutie ramane comunicarea deschisa cu partenerul.

Foto: Shutterstock.com