Masajul tantric, secretul conexiunii totale cu partenerul de cuplu

1
De Alice Moisescu
15 apr. 2019

O stare unica de relaxare, comunicare si cunoastere fara bariere in cuplu, apropiere fizica si sufleteasca intre parteneri… toate acestea sunt numai cateva dintre beneficiile masajului tantric practicat cu pricepere. 

Masajul tantric este o tehnica orientala, astazi considerata o modalitate unica de relaxare, de cunoastere si de explorare a intimitatiii, de comunicare si uniune totala cu partenerul.

Si desi #tantra este asociata, in mod direct, cu practicile sexuale, arta masajului cu acelasi nume merge mai departe de sexualitate. Are ca scop regasirea acelui echilibru total atins doar prin incredere fara limite in partener.

3 tipuri de masaj pentru o stare Zen

Masajul tantric si cum se defineste acesta

La prima vedere, un astfel de masaj este ceva cat se poate de misterios, enigmatic. Sunt specialisti care sustin ca o astfel de tehnica de masaj este mai degraba o stare de spirit, ce aduce cunoastere de sine.

Concret, definirea acestuia se traduce prin conexiune si vine din India Veche. O legatura spirituala prin care putem sa ne cunoastem mai bine si sa ne raportam la cei din jur.

Masajul se bazeaza foarte mult pe ideea de atingere, prin care se poate realiza un transfer de energie buna. Asemenea unui fior, unei stari de incitare, stare pe care o resimti din cap pana-n picioare.

Conecteaza-te cu partenerul pentru o viata sexuala implinita

Masajul tantric, regasirea echilibrului total

Masajul tantric practicat cu maiestrie este, poate, cea mai placuta cale de a consolida a relatiei de cuplu din toate punctele de vedere: spiritual, fizic si sexual.

Cum realizam, insa, masajul tantric?

Masajul tantric cuprinde intreg corpul, insa se insista cu precadere asupra zonelor intime. Din acest motiv, aceasta forma de masaj contribuie la explorarea sexualitatii partenerilor, la descoperirea lor si la cunoasterea profunda in intimitate.

1. Se creeaza o atmosfera relaxanta

Pentru ca relaxarea corpului si a mintii sa fie una deplina, camera trebuie sa fie ordonata, fara elemente care ar putea deranja (tv, telefon etc). Desigur, muzica ambientala pe fundal, lumanarile parfumate si lumina difuza sunt cateva din elementele benefice acestui intreg proces.

2. Se foloseste un ulei special de masaj

Pentru un masaj usor de realizat, dar si placut pentru cel care il primeste, se recomanda folosirea uleiului de masaj. Foarte important! Nu se aplica direct pe piele, poate fi rece si deranjant. Se toarna mai intai in palme si se maseaza usor pentru a se incalzi.

Cele mai potrivite uleiuri de masaj sunt cele de lavanda, de ylang-ylang, de masline, de cocos etc.

3. Se realizeaza un masaj usor

Nu trebuie sa apesi tare sau sa faci miscari bruste, ba dimpotriva. Miscarile si intensitatea trebuie sa difere, astfel incat partenerul sa nu se plictiseasca. Ele pot fi senzuale si complexe. Nu este un masaj care se face in graba, ci din contra, se realizeaza lent si trebuie savurat. Foloseste atat podul palmelor, cat si varfurile degetelor, si mentine un contact permanent al mainilor tale cu pielea lui.

Se considera ca odata ce energia corpului este trezita si concentrata in zonele erogene, experienta traita este una de implinire, de eliberare totala.

Monogamie = monotonie? Sfaturi pentru a invinge plictiseala in cuplu

De asemenea, este important ca tu sa fii deopotriva provocatoare: la inceput poti purta lenjerie intima sexy, insa nu uita ca ii poti face acest masaj partenerului… si goala!

Foto: Shutterstock.com