5 moduri de a fi mai sigura pe tine in relatia ta de iubire

1
De Alice Moisescu
27 feb. 2019

Care este cheia unei relatii de succes astazi? Siguranta de sine! Iata cateva aspecte simple de care ar trebui sa tii cont pentru a-ti consolida relatia de cuplu si pentru a o ajuta sa se dezvolte armonios.

O relatie de durata nu presupune doar iubire, intelegere, afectiune sau daruire… presupune si incredere de sine. Presupune si individualitate. Si libertate.

Moduri de a fi mai sigura pe tine in relatia ta de iubire

1. Iubeste-te pe tine

Iubeste-te inainte de toate pe tine! Doar asa iti vei putea iubi aproapele. Pretuirea de sine, grija, respectul, cunoasterea… toate aceste aspecte sunt atat de importante intr-o relatie. De ce? Deoarece cu cat avem mai multa grija si mai mult respect fata de propria persoana si cu cat manifestam mai multa responsabilitate, mai multa iubire fata de noi insine, cu atat mai mult vom putea sa manifestam aceste simtiri si intr-o relatie de iubire.

Ce te face valoroasa pe tine, ca femeie?

2. Ai grija de corpul si de mintea ta

Ce inseamna acest lucru mai exact? A avea grija de tine inseamna sa te relaxezi si sa dormi suficient. Odihna, somnul, relaxarea sunt atat de importante in rutina ta de ingrijire

A avea grija de tine inseamna a-ti face timp pentru sport. Sportul inseamna sanatate, stare de bine. Iar starea de bine… vitalitate pe care o transmiti si partenerului.

A avea grija de tine inseamna a-ti hrani creierul. Nu numai sanatatea fizica este importanta, ci si cea emotionala, cea spirituala si cea relationala. Mediteaza, practica yoga, picteaza, scrie, citeste!

3. Ofera-ti timp

Ofera-ti timp tie. Activitatile impreuna cu partenerul sunt atat de importante intr-o relatie de cuplu, insa individualitatea este si ea deopotriva. Aloca-ti timp pentru hobby-uri, pentru pasiuni, pentru prieteni. Spatiul tau personal este atat de esential. Si ajuta si la sanatatea relatiei tale. Va va ajuta pe amandoi sa evoluati, dar si sa pretuiti mai mult momentele petrecute impreuna. Spatiul poate contribui la consolidarea increderii si, in mod automat, la maturizarea relatiei voastre de iubire.

Descopera-te in 35 de zile. Ziua 3. Invata sa faci lucruri pentru tine.

4. Noteaza-ti ce iti place cel mai mult la tine

Tie ce iti place cel mai mult la tine? Esti pe primul loc in viata ta? Traiesti in armonie cu tine? Noteaza toate aceste lucruri pe o hartie.

Daca tu traiesti in acord cu tine si te iubesti, poti oferi mai departe iubire, rabdare, poti sa iti asculti si sa iti intelegi partenerul.

Mai mult, pretuindu-te, il inveti pe partener sa te priveasca cu aceiasi ochi. Daca esti constienta de calitatile tale, acestea vor fi vazute si apreciate si de cel de alaturi.

5. Mediteaza

Conecteaza-te cu tine si asculta-ti vocea interioara. Alege sa faci lucruri care iti aduc bucurie, care iti bucura sufletul, care iti aduc zambetul pe buze. Roaga-te, mediteaza, petrece timp cu tine. Zilnic. In liniste.

Descopera-te in 35 de zile. Ziua 8. Meditatia.

Foto: Shutterstock.com