Descopera-te in 35 de zile. Ziua 8. Meditatia.

1
De Andreea Raicu
25 feb. 2019

Meditatia e ca o intalnire pe care ti-o dai cu sufletul tau.

Meditatia era un concept de neinteles pentru mine, o persoana foarte agitata – cel putin asa eram in urma cu cativa ani. Insa atunci cand m-am deschis sa o inteleg si sa o practic, a facut minuni in viata mea. Mi-a adus liniste, timp si o mai buna cunoastere de sine.

Nu intelegeam de ce sa meditez, la ce ma ajuta si chiar si atunci cand am realizat beneficiile ei, nu puteam, mi se parea cumplit de greu sa stai locului fara sa faci nimic.

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

Pentru mine, azi, meditatia e ca un profesor, un sprijin, un spatiu in care revin la mine, un loc in care capat timp si in care merg atunci cand nu mai pot, cand ma simt coplesita sau cand am momente in care nu stiu ce e cu mine, in care am stari care par ca vin de nicaieri.

Meditatia te invata sa te iubesti si sa iubesti, sa te deschizi, sa fii bland cu tine si cu cei din jur, te ajuta sa fii mai empatic, iti da forta, incredere si putere.

Vedete pentru care meditatia e sfanta – Sunt un exemplu pentru noi

Te sfatuiesc sa scrii ce simti in momentele in care stai cu tine pentru ca, atunci cand faci spatiu, pot aparea emotii sau stari pe care scrisul te va ajuta sa le intelegi mai bine.

De abia astept sa imi spui cum te simti si ce simti in momentele in care stai cu tine. Uneori poate sa nu iti iasa, alteori sa simti ca pierzi vremea, ca nu ai timp si iti promiti ca le vei face mai tarziu sau pur si simplu nu ai rabdare.

Tehnici de meditatie sub dus care te ajuta sa fii mai fericita

Inteleg toate aceste stari pentru ca am trecut prin ele si inca mi se mai intampla. Ele fac parte din noi si e important sa le acceptam.

Enjoy your meditation.

Foto: Arhiva personala