Momentele in care este indicat sa iei o pauza in relatia de cuplu

1
De Alice Moisescu
8 apr. 2019

In momentul in care te indragostesti, simti ca omul de alaturi este perfect, ca are doar calitati si ca tu esti… atat de norocoasa! Cu toate acestea, odata cu trecerea timpului, fluturii din stomac dispar, iar problemele incep sa apara. 

Iar daca ele nu sunt rezolvate la timp, se pot agrava si pot conduce la ruptura. O pauza in relatie nu este un capat de tara si nu este echivalenta cu despartirea, chiar daca se ajunge uneori si la acel punct. Ba chiar dimpotriva! Este foarte posibil ca legatura voastra sa fie si mai stransa dupa ce treceti peste aceasta provocare.

Daca simti ca ati ajuns intr-un punct critic in relatie si ca pauza v-ar putea ajuta sa o reparati, iata cand ar trebui sa o faci!

Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri 

Momentele in care este indicat sa iei o pauza in relatia de cuplu

De multe ori, cuplurile ajung in situatii dificile sau au parte de momente tensionate, care ar putea pune capat relatiei. Astfel ca, exista momente in care ar fi ideal sa iei o pauza. Acest lucru le ofera partenerilor ragazul de a medita asupra a ceea ce isi doresc de la ei, de la cel de langa, de la relatia in sine.

Care sunt, insa, momentele-cheie in care poti lua o pauza in relatia de cuplu?

Cand simti ca iti pierzi personalitatea, cand simti ca te pierzi pe tine

Unul dintre cele mai importante lucruri care ar trebui sa te determine sa iei o pauza in relatie este atunci cand simti ca iti pierzi identitatea, cand uiti cine esti cu adevarat, cand tot ce faci, faci doar pentru a-l multumi pe celalalt.

Daca observi ca nevoile si dorintele tale nu mai sunt ale tale, ci ale partenerului… acest lucru trebuie sa ridice un mare semn de intrebare. Tu nu mai esti persoana pe care o stiai inainte sa-l cunosti pe el si ai nevoie de o binemeritata pauza pentru a te regasi. Recuperarea personalitatii o poti obtine doar cu ajutorul unor zile in compania familiei, dar si petrecand timp de una singura.

De ce ai nevoie de curaj ca sa construiesti o relatie fericita

Cand incepe sa te irite totul la partener

Odata ce doi oameni se muta impreuna, ei isi petrec majoritatea timpului unul in compania celuilalt. Cu toate ca acest lucru pare extraordinar, ca are potentialul de a intari legatura dintre voi, poate avea si repercusiuni.

Pentru a nu uita ce te-a facut initial sa te indragostesti de partener si pentru a evita conflictele, tensiunile sau certurile marunte, ia-ti inima in dinti si petrece din cand in cand un timp departe de acesta. Mergi intr-un weekend la parinti, viziteaza-ti sora sau prietena cea mai buna! Doar in acest fel ii vei simti dorul, iar relatia voastra va fi mai echilibrata. E atat de important sa va dati libertate unul celuilalt.

Cand va aflati intr-un impas

In orice relatie de cuplu exista acele momente in care partenerii nu sunt de acord cu ideile celuilalt, motiv pentru care tensiunile apar si cutremura linistea si armonia relatiei. Atunci este timpul sa iei o pauza. Sa respiri. Sa te calmezi. Vei vedea lucrurile mai limpede si dintr-o alta perspectiva apoi.

Cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru o relatie fericita si de durata

Cand te intrebi daca este relatia potrivita

Da, se intampla sa te intrebi daca relatia actuala este ceea ce ti-ai dorit cu adevarat, daca omul de langa tine este cel potrivit. Cel ce te implineste. Cel alaturi de care te vezi in viitor. Cu toate acestea… in momentul in care te indoiesti de toate aceste lucruri, trebuie sa stii ca este necesar sa iei o pauza. Gandeste-te la ce te face fericita, la ce te implineste. Daca nu este el… mergi mai departe. E mai bine decat sa traiesti in minciuna.

Foto: Shutterstock.com