Nimeni nu-i perfect! Tu de ce vrei asta?

1
De Alice Moisescu
11 apr. 2019

E adevarat ca putem face cinci lucruri deodata – ca putem fi si mame, si sotii, si femei de cariera… toate in acelasi timp. Dar poate ca in unele zile cerem prea mult de la noi, iar asta ne oboseste spiritul.

Ne-am dovedit nu de putine ori ca ii putem ajuta si pe cei de langa noi, ca putem fi si sprijin pentru familiile noastre, dar si lideri sau membri valorosi ai echipei la munca. Insa… pana cand? Multe frici, anxietate, visuri ori dorinte raman blocate in mintea si in corpul nostru, pentru ca tinem cu incapatanare de perfectiune.

Am intalnit prea multe femei care nu au curaj sa incerce lucruri noi, sa isi urmeze visurile, sa traiasca cu adevarat din teama de a nu gresi.

Descopera-te in 35 de zile. Ziua 14. Curajul de a-ti urma visul.

De unde aceasta teama? Ei, bine, din convingerile atat de eronate pe care parintii ni le-au „sadit” inca din copilarie. Am fost crescuti crezand ca a face lucrurile altfel sau a gresi este rusinos, degradant, injositor.

A gresi este normal, este un pas atat de esential si de natural in orice proces de invatare. Iar invatarea este vitala!

Dezvoltarea personala este un proces de durata, presupune urcusuri si coborasuri, asadar reusite si greseli. Orice greseala este o alta lectie.

Investeste in dezvoltarea ta personala,  fii cea mai buna versiune a ta si fa acest lucru intr-un mod relaxat, intr-un mod placut. Crezi ca poti descoperi curajul de a-ti asuma propria vulnerabilitate?

Descopera-te in 35 de zile. Ziua 33. Despre vulnerabilitate.

Nimeni nu-i perfect! Tu de ce vrei asta?

Mult prea multe femei cer de la ele perfectiune, sa faca totul impecabil, insa aceste cerinte sunt nerealiste si devin limitative. Nu incep o afacere pentru ca nu au un plan perfect pus la punct, nu cer o marire de salariu pentru ca nu e momentul potrivit sau pana nu primesc confirmari din partea sefului ca sunt angajata perfecta, nu accept o relatie de iubire pentru ca mai am de lucrat la mine sau celalalt nu se incadreaza in tiparele perfectiunii.

Cand esti perfectionista in asa masura incat te auto-sabotezi in tot ceea ce iti propui, acest lucru devine un semn de nesiguranta si stima de sine scazuta.

Descopera-te in 35 de zile. Ziua 29. Curajul de a fi tu insati.

Cand vei invata sa accepti ca nimeni nu-i perfect, cand vei invata sa te iubesti asa cum esti si vei face eforturi in mod constant pentru a trai asa cum iti doresti, vei castiga incredere in tine! Iar atunci totul se va alinia in favoarea ta.

Cu incredere in tine ajungi sa imbratisezi imperfectul, accepti fiecare lectie de la viata, incepi sa te autodepasesti. Evoluezi, cresti, te dezvolti!

Adio, perfectionism! Cum sa nu mai fii atat de dura cu tine insati

Doar atunci cand accepti ca perfectiunea nu exista si nici nu este de dorit, incepi sa traiesti cu adevarat! Sa te bucuri de ce esti si de ce ai! Fii blanda cu tine, asadar, lasa armele jos si accepta-te asa cum esti.

Foto: Shutterstock.com