Nu tolera aceste 10 comportamente toxice din partea prietenilor

1
De Alice Moisescu
21 mart. 2019

Fie ca impartasim momente frumoase, ca ne destainuim secrete sau ca ne bucuram de compania lor, prietenii buni ne ofera echilibru.

Un echilibru emotional. Insa unele relatii de prietenie ne pot da peste cap acest tocmai acest echilibru. Cand se intampla asta? Atunci cand ele devin toxice.

Prietenii au o influenta puternica asupra noastra, iar cei toxici nu fac decat sa ne sece de energie. Iata care sunt comportamentele toxice pe care nu ar trebui sa le tolerezi.

Cum iti dai seama ca prietena ta e o persoana toxica

Nu tolera aceste 10 comportamente toxice din partea prietenilor

1. Prietenii adevarati se bucura sincer pentru realizarile tale. Si iti sunt alaturi atunci cand esti fericita. Te incurajeaza. Iti dau incredere. Cei toxici, in schimb… pot deveni usor gelosi pe realizarile tale. Atunci cand vrei sa sarbatoresti o victorie personala, iar ei nu sunt acolo pentru tine… fii sigura ca nu se bucura alaturi de tine.

2. Prietenii adevarati iti respecta intimitatea, inteleg atunci cand ai nevoie de timp cu tine, cu partenerul sau familia ta. In schimb, cei toxici nu inteleg acest lucru si vor incerca sa te sufoce cu prezenta lor.

3. Prietenii adevarati sunt protectori, empatici si iti sunt alaturi atunci cand ai nevoie de ei. Cei toxici in schimb tind in mod permanent sa te critice, sa te judece, sa te… barfeasca.

4. Prietenii adevarati respecta notiunea de prietenie si iti vor fi mereu alaturi cand vei avea nevoie de ei. Cei toxici in schimb se vor eschiva, isi vor pierde usor rabdarea si nu vor fi niciodata prezenti atunci cand tu manifesti o nevoie reala de ajutor din partea lor.

5. Prietenii adevarati vor avea intotdeauna discutii constructive si nu distructive cu tine. Chiar daca aveti pareri diferite. Cei toxici in shimb vor incerca intotdeauna sa aiba ultimul cuvant si vor considera ca numai ei au dreptate. Ii recunosti, nu?

Semnele care te ajuta sa recunosti un prieten fals

6. Prietenii adevarati te asculta, te sustin si iti acorda credit. Cei toxici insa se indoiesc mereu de spusele tale si verifica in mod constant daca ceea ce spui tu este adevarat.

7. Prietenii adevarati te suna doar pentru a te sti bine, a-ti auzi vocea. Si chiar daca o fac rar, o fac din suflet. Cei toxici in schimb o fac doar cand au nevoie de ceva…

8. Prietenii adevarati te accepta fix asa cum esti, cu bune si cu rele. Nu vor sa te schimbe, te iau ca un tot si te respecta. Cei toxici vor incerca in permanenta sa te schimbe, sa te manipuleze, sa te transforme in omul care cred ei ca ar trebui sa fii.

9. Prietenii adevarati iti respecta apropiatii, incepand cu familia si pana la ceilalti prieteni. Si niciodata, dar niciodata nu te judeca prin prisma lor. Cei toxici insa au tendinta sa manifeste o aversiune fata de cei apropiati tie, au tendinta de a deveni gelosi. Si te vor judeca prin prisma fratelui care si-a pierdut jobul de curand, al prietenei care s-a despartit recent de sot si asa mai departe.

10 motive pentru care prietena ta cea mai buna nu e prietena ta cea mai buna

10. Prietenii adevarati stiu sa pastreze micile secrete dintre voi. Cei toxici insa spun tot ce ar trebui sa ramana intre voi si nu stiu (vor) sa pastreze un secret odata ce le-a fost incredintat.

Foto: Shutterstock.com