Femeile care cred aceste 3 minciuni nu vor gasi iubirea

1
De Daniela Mitran
27 iul. 2019

Suntem in cautarea fericirii si ne dorim sa fim implinite pe plan sentimental. Si totusi… unele femei actioneaza in devafoarea lor si isi asteapta in zadar jumatatea.

Nu, nu este vina lor. Nu este vina lor ca se lasa prada iluziilor si cred minciuni pe care nu ar trebui sa le asculte. Ele nu vor gasi iubirea pentru ca permit altor persoane sa le descurajeze. Sa le dezarmeze si sa le faca sa-si indrepte privirea doar asupra imperfectiunilor.

Suntem zilnic asaltate cu reguli – „asa nu” si „asa da”. Suntem zilnic supuse unor teste si auzim ca trebuie sa dam tot ce avem mai bun. Ne lasam criticate si luam asupra noastra fiecare remarca negativa. Acceptam cu sfiala unele complimente si laude si uitam sa fim noi insene.

Unele dintre noi suntem mai puternice si reusim sa punem capat frustrarilor si descurajarilor. Insa sunt femei care cred ca nu vor gasi iubirea…

Femeile care cred aceste minciuni nu vor gasi iubirea

Sunt minciuni pe care le auzim zilnic si care, din pacate, ne afecteaza pe termen lung. Desi multe persoane vorbesc cu nonsalanta despre sentimente si viata sentimentala si ofera sfaturi „avizate”, cele mai multe dintre ele nu aduc nimic bun. Din contra, pot da nastere unor temeri si unor blocaje care se vor manifesta pe termen lung.

Aceste minciuni sunt motivele pentru care multe femei nu vor gasi iubirea…

„Trebuie sa invat sa ma iubesc si sa ma accept si abia apoi sa caut iubirea.”

Ei, bine, aceasta este o minciuna doar pe jumatate. Pentru ca, da – este important sa te iubesti pe tine, sa te apreciezi si sa te pretuiesti ca sa poti fi cu adevarat implinita in relatia de cuplu. Insa nimeni nu spune sa renunti la iubire pe o perioada nedeterminata, pana ce vei invata sa te iubesti. Iubirea de sine vine si din experientele pe care le avem – uneori apasatoare, nedrepte. Poate ca el nu te va iubi asa cum meriti, dar asta nu te va dobori, ci te va incuraja sa-ti daruiesti tie iubirea de care el nu a fost capabil. Nu refuza orice experienta emotionala spunandu-ti la nesfarsit ca nu esti pregatita pentru o relatie. Nu lasa frica sa te impiedice sa gasesti iubirea.

Pe termen lung, aceasta gandire te afecteaza la un nivel mult mai profund. In primul rand, pentru ca iti vei crea foarte multe scenarii. Iti vei impune conditii si nu vei permite ca lucrurile sa evolueze in mod natural intr-o relatie. In al doilea rand, vei ajunge sa crezi ca nu poti primi iubire. Ca nu esti vrednica de fericire pe plan emotional.

„Daca depinzi de un barbat, nu esti o femeie puternica.”

Multe femei nu gasesc iubirea pentru ca refuza sa piarda controlul. Pur si simplu refuza sa simta la un nivel atat de profund incat sa se deschida complet in fata cuiva, sa-si arate vulnerabilitatea. Este o gandire fireasca, care a luat nastere din dezamagirile pe care le-au avut in trecut. Insa nu e un lucru rau sa ai nevoie de cel iubit. Din contra, este un drum cu doua sensuri, pe care ambii parteneri il parcurg. Este o experienta din care fiecare descopera lucruri noi. Este o experienta din care amandoi invata sa comunice deschis si sa aiba mai mult curaj. O experienta din care amandoi invata sa fie puternici si sa lupte pentru idealurile pe care le au.

„Daca sunt suficient de buna, el se va schimba pentru mine”

Aceasta minciuna este cel mai greu de ignorat si cel mai des intalnita. Femeile care cred acest lucru nu vor gasi iubirea, iar cea mai mare greseala a lor este incercarea de a fi mereu pe placul partenerului. Ele vor analiza mereu comportamentul partenerului de cuplu si vor incerca sa fie mai bune. Sa dovedeasca faptul ca sunt vrednice de iubire si sa creeze astfel o relatie armonioasa. Insa lucrurile sunt complet diferite in realitate. Aceasta minciuna aduce prea multa responsabilitate pe umerii lor. O reponsabilitate care apasa greu si care nu va duce nicaieri. Mai devreme sau mai tarziu, ele vor constientiza ca sunt intr-o relatie care le sufoca.

O relatie sanatoasa este o relatie in care fiecare isi exprima sentimentele. Nu exista conditii cand vine vorba de dragoste, si nici reguli. Iubirea este un sentiment maret, curat, care ia nastere dintr-o dorinta puternica de a ocroti si a fi ocrotit. Iubirea se traieste, nu se impune. Iubirea isi face loc in vietile celor care o primesc cu bratele deschise.

Foto: Shutterstock.com