O relatie sanatoasa de iubire nu arata deloc ca-n povesti

1
De Maria Dima
22 iul. 2019

Artificii, muzica de fundal, ingerasi care plang cand faceti dragoste – nimic din astea nu exista in viata reala a unui cuplu fericit. Declaratiile de iubire iau forme de-a dreptul banale daca e sa ne luam dupa un scenariu de film. N-au nevoie de montaj, decor sau costume, si exact asta e farmecul!

Relatiile sanatoase sunt linistite

Nu sunt despre tumultul primului sarut si nici despre emotia cunoasterii unei persoane noi.

O iubire adevarata e compusa din miile de cafele de care inca va bucurati impreuna duminica dimineata. De momentele acelea in care soarele cade pe trasaturile partenerului, care inca-ti fac cu ochiul.

O asemenea relatie e uneori dulce si molcoma ca o adiere calda de toamna tarzie, iar alterori te ia prin invaluire cu indrazneala ei torida, si e tare bine asa. Nu are nevoie de confirmari sau surle si trambite pentru a fi intretinuta.

5 semne ca relatia voastra de iubire este indestructibila

Relatiile sanatoase te provoaca

O poveste de iubire reala, cu sentimente pe care vrei sa le pastrezi de acum incolo, nu prea lasa loc pentru comportamente de copil rasfatat. Ai mult loc de crestere si dezvoltare, in schimb.

Te provoaca zilnic sa fii mai bun, sa incerci mai mult si sa lucrezi la tine. Iubirea adevarata te duce mai aproape de cea mai buna versiune a ta, iar un partener potrivit scoate asta la iveala in mod natural.

Iubirea adevarata iti deschide sufletul, dar si ochii

Iti sparge barierele construite de-a lungul anilor si inlatura indoieli ramase din alte povesti. O relatie sanatoasa are darul de a te face sa-ti lasi garda jos si iti ofera confortul de a fi exact asa cum esti.

Iti schimba perceptiile, obiceiurile si vindeca rani mai vechi. Brusc, vezi totul cu alti ochi, iar compasiunea primeaza.

Relatiile reale nu sunt pline de glamour

Dimpotriva! Iubirile asumate si traite din plin dau nastere conversatiilor incomode, pe care nu voiai sa le incepi pana acum. Sunt formate din compromisurile pe care, pana acum, le-ai evitat mai gratios ca o panseluta.

Ele se bazeaza pe adevarata dovada de dragoste pe care o datorezi celui de langa: punerea nevoilor sale inaintea alor tale, la nevoie. Deci, nu, nu e vorba despre fluturi in stomac si momente impecabil regizate, ci de toate acele imperfectiuni care va fac pe voi perfecti impreuna!

Nu vreau o iubire ca pe Instagram, cu filtre perfecte. Vreau o iubire REALA

Iubirile reale sunt dinamice

Daca sentimentele sunt reale si persoana e potrivita, pregateste-te pentru o calatorie in doi! Relatia creste odata cu tine. Cateodata e o tornada de emotii care te face sa pui pe pauza orice alta activitate, alteori e la fel de naturala ca roua proaspata de dimineata.

Minunat e ca o astfel de poveste se adapteaza la nevoile tale. Nu te culci pe o ureche, nu te raportezi la persoana de langa ca la o piese de mobilier care o sa fie mereu acolo. Trebuie sa fii deschis la schimbari si eforturi impreuna.

Ce reguli de aur trebuie sa respecti pentru a avea o relatie fericita

Relatiile sanatoase sunt un armistitiu de pace interioara

Depui armele si te bucuri de ce inseamna pace pentru tine. Porti mereu un as in maneca stiind ca acasa, te asteapta linistea. Indiferent cat de urata sau grea a fost ziua ta, seara o petreci cu cine conteaza.

Nu mai trebuie sa te dai peste cap sa impresionezi, nu ai nevoie de masti ca sa te placa sau sa fie cineva de partea ta.

Foto: Shutterstock.com