Oamenii toxici pe care trebuie sa ii scoti din viata ta

1

Daca in 2023 ti-ai propus sa te pui pe primul plan si sa faci o prioritate din fericirea ta, atunci gandeste-te la ce oameni ai in jur!

Oamenii toxici sunt cei pe care nu ii vrei in preajma ta, pentru ca iti vor absorbi energia si te vor impovara!

Incearca sa detectezi daca ai in viata ta astfel de persoane si indeparteaza-te de ele, pentru a-ti fi mai bine!

Victima

Daca ai in cercul tau de prieteni o persoana care se plange frecvent, gandeste-te daca vrei sa petreci timp in acea energie. Cel care accepta rolul de victima va proiecta asupra ta o energie de frecventa joasa, care poate provoca stari de anxietate sau chiar depresie, daca esti mai sensibila. In plus, in incercarea de a o consola, vei pierde timp, nereusind sa ii schimbi mentalitatea!

3 comportamente gresite care te blocheaza in relatii toxice

Negativistul

Un om pesimist va vedea mereu jumatatea goala a paharului si va fi mult prea ocupat sa se uite in curtea vecinului. S-ar putea sa observi ca, in preajma lui, si tu devii mai posomorata si mai inclinata sa gandesti negativ. S-ar putea sa-ti fie confortabil sa porti cu el discutii despre cum te-a suparat seful sau iubitul, insa nu vei face decat sa te ineci intr-un lac de amaraciune. Nu te-ar ajutat mai mult un prieten cu o viziune optimista asupra vietii, care sa te incurajeze in momentele grele?

Cautatorul de atentie

Poate ca, la prima vedere, nu l-ai include neaparat pe lista de oameni toxici. Este simpatic, are glumele la el si ii place sa fie in centrul atentiei. Ce poate fi gresit in asta? Este adevarat, acest tip de prieten este o companie placuta, dar poate fi si un adevarat cosmar atunci cand nu ai energie pentru el. In cazul in care te simti epuizata dupa ce petreci timp in compania acestei persoane sau consideri ca atentia nu e niciodata indreptata si spre tine, ar fi mai bine sa va intalniti mai rar.

Tehnici de manipulare pe care barbatii le aplica in mod frecvent. Cum sa le recunosti

Persoana absenta

Atunci cand ai tu nevoie de ea nu este de gasit, iar atunci cand ea trece printr-o situatie, se asteapta sa fii disponibila pentru ea. Cu siguranta si tu ai observat ca unii oameni se asteapta doar sa primeasca si nu vor sa ofere in schimb. Daca ti se intampla des acest lucru cu o anumita persoana, este indicat sa te indepartezi, inainte de a fi ranita de absenta ei.

Cel care te manipuleaza

Manipulatorii sunt cunoscuti drept cei mai toxici oameni. Un astfel de om vrea doar sa-si atinga scopurile si nu conteaza prin ce mijloace o face. Astfel ca te-ai putea simti folosita in anumite situatii. Alteori, s-ar putea sa te faca sa te simti neimportanta. Vrea sa controleze situatia si nimic nu il impiedica sa te joace pe degete. Merita sa ai aproape pe cineva de genul acesta? Noi spunem ca nu!

Barfitorul

Stii cum se spune: cine barfeste la tine, va barfi si despre tine. Persoanele care nu au nimic frumos de spus despre altcineva sunt toxice si e bine sa nu fii in compania lor. Mai devreme sau mai tarziu vei fi si tu judecata si te va face sa te simti prost.

„7 lectii dificile pe care le-am invatat dintr-o relatie toxica”. Povestea unei femei care si-a redobandit libertatea

Cu totii am avut parte de oameni toxici care ne-au otravit cu mentalitatea lor. Viata este prea scurta pentru a avea astfel de oameni in viata ta. Exista atat de multi oameni care pot fi prieteni adevarati, care iti vor impartasi pierderile, tristetea, triumfurile, bucuriile. Cauta-i si tine-i aproape.

Foto: depositphotos.com