Ora la care te-ai nascut iti arata daca esti o persoana matinala sau o „pasare de noapte”

1
De Cristina Tudor
27 feb. 2020

Exista doua tipuri de oameni: cei care se pot trezi cu usurinta dimineata si sunt plini de energie la primele ore si cei care se trezesc cu greu cand suna ceasul, dar au mai multa energie seara si noaptea.

Iar potrivit unor studii recente, se pare ca ora la care te-ai nascut influenteaza foarte mult aceste predispozitii.

Trezitul de dimineata nu este pentru oricine. De fapt, specialistii au impartit oamenii in doua categorii, in functie de obiceiurile lor legate de somn: „ciocarlii” – persoane matinale, care se culca devreme si reusesc sa se trezeasca cu usurinta dimineata, chiar si fara alarma – si „pasari de noapte” – persoane care sunt mai active noaptea, se culca tarziu si nu se pot trezi la primele ore ale diminetii.

Categoria din care faci parte, numita cronotip, este determinata genetic si probabil stii deja pana acum in care dintre ele te incadrezi. Acesta este motivul pentru care unii oameni se trezesc plini de energie dimineata, uneori chiar fara alarma, in timp ce altii amana alarma telefonului la infinit.

In afara factorilor genetici, specialistii au mai descoperit ca ora la care te-ai nascut iti afecteaza aceasta predispozitie.

Persoanele care s-au nascut dimineata au obtinut rezultate mai bune la testele efectuate dimineata

Se pare ca natura ne „programeaza” inca de la nastere.
La aceasta concluzie au ajuns unii medici care au realizat un studiu pe un grup mare de studenti. Cei care erau nascuti seara au obtinut cele mai bune rezultate la testele desfasurate dupa amiaza, iar cei nascuti dimineata au avut cele mai bune rezultate in primele ore ale zilei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.